Čik me uhvati - Narodna knjiga

Korpa

Čik me uhvati

Availability: In stock

6.30

Autor: Frenk Abagnejl

Šifra proizvoda: 9788674360545 Kategorije: , ,

Svetski bestseler i filmski hit.

„Neodoljivo! …dopire do kradljivačke crte koja čuči u svakom od nas.“ Houston Chronicle

Zapanjujuća istinita priča o najtraženijem svetskom prevarantu po kojoj je snimljen igrani film u režiji Stivena Spilberga, sa Leonardom Di Kapriom i Tomom Henksom u glavnim ulogama.

Ukrao sam svaki novčić, do poslednjeg, i straćio novac na lepe krpice, luksuzan smeštaj, fantastične cice i druga čulna zadovoljstva. Bio sam na žurkama u svim evropskim prestonicama i na svim poznatim svetskim plažama.

Frenk V. Abagnejl, alijas Frenk Vilijems, Robert Konrad, Frenk Adams i Robert Mondžo, jedan je od najsmelijih prevaranata, falsifikatora, samozvanaca i begunaca u istoriji. U svojoj kratkoj, ali zloglasnoj karijeri kriminalca, Abagnejl je obukao pilotsku uniformu i kopilotirao mlaznjakom Pan Ama, prerušio se u šefa stažista jedne bolnice, bio pomoćnik državnog tužioca, izdavao se za univerzitetskog profesora sociologije i zaradio preko 2.500.000 dolara na falsifikovanim čekovima, sve pre svoje dvadeset prve godine. Poznat policiji dvadeset šest stranih zemalja i pedeset američkih država kao „Vazdušni razbojnik“, Abagnejl je živeo raskošan begunački život – sve dok ga se vlasti nisu dočepale. Sada jedan od vodećih nacionalnih stručnjaka na polju finansijskih malverzacija, Abagnejl je šarmantni nitkov čije urnebesne, međunarodne eskapade, često čudnije od mašte, i ingeniozna bekstva – uključujući i ono iz aviona – čine knjigu Čik me uhvati neodoljivom pričom o lukavstvu.

„Knjiga koja se bez daha čita od prve do poslednje strane.“ West Coast Review of Books

„Šta god čitalac mislio o njegovim zločinima, uhvatiće sebe kako se smeška i raduje podvizima kriminalca.“ Charlottesville Progress

„Iskričavo napisano… bogato detaljima i đavolski dobro.“ Kirkus Reviews

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...