Čitač leševa - Narodna knjiga

Korpa

Čitač leševa

Availability: Out of stock

10.40

Autor: Antonio Garido

Šifra proizvoda: 9788652110711 Kategorije: , ,

Od autora romana Pisareva kći.

Najbolji istorijski roman u Španiji 2012. godine

Mrtvi uvek odaju svoje ubice.

U Kini u srednjem veku, samo najoštroumnije sudije su uspevale da dobiju titulu „čitača leševa“. Oni su pripadali eliti forenzičkih sudija koji su i po cenu sopstvenog života imali zadatak da nijedan zločin, koliko god nerešiv izgledao, ne ostane nekažnjen. Ci Sung je bio prvi među njima.

Nadahnut istorijskom ličnošću, Garido priča izuzetnu priču o mladiću skromnog porekla, čija će ga ljubav prema naukama, strast i odlučnost odvesti sa posla grobara na Poljima smrti u Linanu na prestižnu Akademiju Ming. Ci Sung će postati jedan od najboljih učenika i svojim pionirskim metodama koje će pokazati veliki uspeh izazvaće veliku zavist kolega. Iako primoran da se krije kao begunac, pobudiće ljubopitljivost samog cara. Ubrzo će ga pozvati da učestvuje u istrazi nekoliko okrutnih zločina koji prete da unište carski dvor.

Ovo je izuzetno uzbudljiv istorijski triler sa obiljem istorijskih detalja u kome častoljublje i mržnja idu ruku podruku sa ljubavlju i smrću u egzotičnoj i raskošnoj srednjovekovnoj Kini.

„Roman koji se čita u dahu, odlično zamišljen, brižno istraživan, neverovatno detaljan i izuzetno uzbudljiv.“ Radio Onda Cero

 

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...