Devica od Orleana - Narodna knjiga

Korpa

Devica od Orleana

Availability: 2 In stock

6.70

Autor: Kimberli Kater

Šifra proizvoda: 9788652110452 Kategorija:

„Snažan, hipnotičan i potpuno impozantan roman.“ Džon Stivens

Početak je petnaestog veka i Stogodišnji rat je u punom jeku. Francuski grad Orlean je pod opsadom. Engleski vojnici pod njegovim zidinama divljaju, uništavaju sve pred sobom i ubijaju svakog ko im se nađe na putu. Šarl VII, nekrunisani kralj, nema ni volje ni snage da okupi vojsku. U jednoj bašti u Domermiju dvanaestogodišnja devojčica Žana doživljava prosvećenje koje će joj promeniti život, ali i tok evropske istorije.

Priča o Jovanki Orleanki ili pravim imenom Žani od Arka, svetici i ratnici koja je verovala da ju je Bog odabrao da spase Francusku, i koja je predvodila vojsku od deset hiljada vojnika protiv Engleza, vekovima zaokuplja našu maštu. Ali priča o Žani, devojci čiju su sestru ubili engleski vojnici, koja je pobegla od nasilnog oca i od prisilnog braka, sama učila kako da jaše, bori se i vojuje i uspela da ubedi vojsku da za njom pođu u smrt, potpuno je iznenađujuća, uzbudljiva i prepuna emocija.

Ovo je roman epskih razmera, prepun intriga, izdaje, ljubavi i smelosti, koji govori o moći i teretu vere i razornim posledicama slave.

„Da li je bila svetica ili veštica? Vizionar ili ludakinja? Ili pak nesvakidašnja seljanka koja je, po božjoj zapovesti, povela vojsku, spasla Francusku i platila to smrću na lomači? Kimberli Kater slika neodoljiv portret Žane kao čudnovate, odlučne mlade ’muškarače’ i iskrene vernice.“ USA Today

„Kimberli Kater uspela je da unese novu dimenziju u ovu poznatu priču… ona glavnoj junakinji udiše životnost i novi smisao.“ Daily Mail

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...