Devičanski plavo - Narodna knjiga

Korpa

Devičanski plavo

Availability: Out of stock

6.00

Autor: Trejsi Ševalije

Šifra proizvoda: 9788674362792 Kategorije: ,

„Ovaj roman je tako veliko ostvarenje ozbiljnog pisca, da osećate kako zaslužuje nagradu.“ Independent

Očaravajuća priča o dve žene, rođene u različitim razdobljima, i o porodičnom nasleđu koje ih vezuje.

Ela Tarner daje sve od sebe da se uklopi u malu, čvrsto povezanu zajednicu francuske varošice u koju se doselila. Čak ponovo uzima prezime Turnije i obnavlja gimnazijsko znanje francuskog. Izbegavana i usamljena, oseća potrebu da istraži svoje pretke iz porodice Turnije, a ishod istraživanja je neočekivano bolan.

Izabel di Mulen, zbog njene crvene kose prozvanu La Rus, u selu izbegavaju i muče jer sumnjaju da je veštica i gnevni su zbog njene posvećenosti Devici Mariji. Kad zatrudni, biva primorana da se uda u nadmenu porodicu Turnije. Mučitelj joj postaje muž, i čeka je zapanjujuća sudbina – što Ela Tarner otkriva četiri veka kasnije.

„Prvi roman Trejsi Ševalije je veličanstven. Izvrsno.“ Time Out

Od autorke romana Devojka s bisernom minđušom i Pali anđeli.

Komentari čitalaca

Divna, ali istovremeno šokirajuca i potresna priča koja vas ne može ostaviti ravnodušnim. Sujeverje, primitivizam i neznanje kao velike ljudske tragedije. Par nevinih dečijih očiju koje vas posmatraju iz vatre. Ljudske sudbine, srećne i tužne. Ljubav u svim njenim oblicima. Sve to možete da doživite zahvaljujući rečitosti i umeću Trejsi Ševalije da oživi slike i dočara atmosferu. Knjiga koja se čita u jednom dahu i koja, kada se jednom pročita, zauvek ostavlja trag u vama.

pošiljalac mimica

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...