Dinosaurusi pre mraka - Narodna knjiga

Korpa

Dinosaurusi pre mraka

Availability: Out of stock

3.20

Autor: Meri Poup Ozborn

Šifra proizvoda: 9788674363188 Kategorije: ,

„Joo“ prošaputao je. „Voleo bih da istinski vidim p t e r a n o d o n a.“

Tako je Džek uzdahnuo jedne letnje večeri u sumrak, dok je listao veliku knjigu o dinosaurusima. Sedeo je u drvenoj kućici punoj knjiga, sakrivenoj u krošnji najvećeg hrasta u šumi.

Džek, koji je voleo istinske stvari i njegova mlađa sestra Eni, koja je volela zamišljene stvari, zajedno su otkrili zašto je kućica bila čarobna: kada nad nekim prizorom u knjizi u kućici naglas poželiš da u njemu učestvuješ, želja ti se ostvari. Čarolija kućice premesti te na ovo isto mesto u Žapčevom Rukavcu u Pensilvaniji, ali u neko drugo vreme, sa drugim junacima i pravilima.

Tako se i Džekov uzdah obistinio – obreo se u Dolini dinosaurusa pre 65 miliona godina.

Kako izgleda kad stvarno letiš na leđima pteranodona, kako kad ga miluješ po kresti, kako majke u koloniji dinosaurusa čuvaju iz jajeta tek izlegle mladunce, kako se oglašavaju kad naidje opasnost, kako da nadmudriš zlo veće od kamiona – tiranosaurus reksa, kako da posle putovanja u daleku prošlost stigneš kući na vreme na večeru, čemu služi medaljon sa ukrasnim slovom M… sve to i još mnogo više o džinovskim čudovištima saznaćeš ako pročitaš knjigu Dinosaurusi pre mraka.

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...