Fotografija - Narodna knjiga

Korpa

Fotografija

Availability: Out of stock

4.90

Autor: Penelopi Lajvli

Šifra proizvoda: 9788674361917 Kategorije: , ,

Pretražujući malo korišćeni plakar u kući, istoričar Glin Piters, poznat po svojim televizijskim serijama, nailazi na fotografiju koju ranije nije video. Na njoj je snimljena, jednog leta pre mnogo godina, njegova žena Ket kako se drži za ruku s nekim drugim muškarcem.

Očekivalo bi se da je Glin kao istoričar očvrsnuo za neočekivane nalaze i otkrića, ali ispostavlja se da je slabo pripremljen za ovaj drastičan preokret. Misli mu zaokupljaju pitanja: Ko je taj muškarac? Ko i gde je ovo snimio? Kada? Ko je sve znao za to? Da li je Ket smislila da on pronađe fotografiju?

Kad počne da traga za odgovorima, i sâm Glin i ljudi iz njegove okoline shvataju da im svako postojano saznanje o prošlosti i sadašnjosti izmiče, a slika o prelepoj ženi koju su bili sigurni da poznaju počinje da se krivi, menja, zamagljuje.

„Upečatljiva je veština kojom Penelopi Lajvli tka ovu mrežu prošlosti i sadašnjosti. Ona poseduje redak dar da pronikne ispod površine ljudskih života… Pisac velike suptilnosti i razumevanja.“
Alan Masi, Scotsman

„Bogato obdarena za opservaciju u sprezi s podjednako i preciznim i elegičnim proznim stilom. Na istančan način se služi ironijom.“
Sali Kazns, Sunday Telegraph

„Jedan od najtalentovanijih i najiskusnijih britanskih pisaca. Što podrobnije posmatrate, sve više tajni primećujete.“
Rut Skar, Times

„Lajvlijeva je prefinjen romanopisac… Duboko impresivan roman kome se stalno vraćamo u mislima.“
Filip Henšer, Mail on Sunday

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...