Grad lopova - Narodna knjiga

Korpa

Grad lopova

Availability: In stock

6.80

Autor: Dejvid Beniof

Šifra proizvoda: 9788652104987 Kategorije: ,

„Stara priča ispripovedana na osvežavajuće nov način. Izuzetno domišljat zaplet.“ New York Times Book Review

Lav Beniov smatra sebe „građenim za gladovanje“. Sitan je, pametan i nesiguran u sebe, Jvevrejin je, nevin i premlad za vojsku, a noći provodi kao dobrovoljni vatrogasac s drugovima iz zgrade. Patrola ga hvata kako pljačka telo mrtvog nemačkog padobranca i odvlači ga u zatvor, gde upoznaje šarmantnog i maštovitog Kolju, privlačnog mladog vojnika optuženog za dezerterstvo. Umesto uobičajenog metka u potiljak, Lav i Kolja dobijaju priliku da spasu glave ako ispune nezamislivo naređenje – moraju naći tuce jaja za svadbenu tortu kćeri svemoćnog pukovnika NKVD-a.

U potpuno opkoljenom gradu koji umire od gladi, Lav i Kolja kreću u lov na nemoguće. Na putu kroz najdublje bezakonje i razorenu okolinu Lenjingrada, između naivnog, požudom ispunjenog momčića i neodoljivog slatkorečivog zavodnika rađa se duboko i čvrsto prijateljstvo.

Iako smešten usred ogromnih istorijskih događaja, roman Grad lopova je potpuno savremena intimna priča o preobražaju dečaka u muškarce.

S pogledom skeptika, ali uz beskrajnu nežnost, Dejvid Beniof u Gradu lopova majstorski spaja humor i užase. San Francisko Chronicle

Dejvid Beniof napisao je zabavan, tužan i uzbudljiv roman. Entertainment Weekly

Scenaristička veština Dejvida Beniofa ne iznenađuje. Iznenađenje u ovom romanu su njegova nenametljiva mudrost i nežnost. Men’s Journal

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...