Gubilište - Narodna knjiga

Korpa

Gubilište

Availability: Out of stock

6.30

Autor: Val Mekdermid

Šifra proizvoda: 9788674360750 Kategorija:

Zima 1963: dvoje dece nestalo je u Mančesteru; ovo je označilo početak zločinačke karijere Majre Hindli i Iana Brejdija.

Jednog ledenog decembarskog dana još jednom detetu gubi se trag: trinaestogodišnja Elison Karter nestaje iz udaljenog englestog mestašceta. Za Džordža Beneta, tek naimenovanog inspektora, time se otvorio najteži slučaj: ubistva u kojem nema leša, istrage koja će se nebrojeno puta zaglibiti u ćorsokacima sa ishodom čije će posledice odjekivati u godinama koje slede.

Mnogo godina kasnije, on napokon poverava svoju priču Ketrin Hitkot, ali neposredno pre objavljivanja njene knjige, Benet iznenada pokušava sve da obustavi. On ima novu informaciju koji odbija da obznani – saznanje koje ugrožava same temelje njegovog postojanja. Ketrin je prinuđena da sama istražuje prošlost, a činjenice njena otkrića okrenuće svet naglavačke.

Napet psihološki triler koji istražuje, otkriva i ruši granicu između stvarnosti i iluzije.

„Predivno napisano… Možda će Mekdermidova da osmisli i bolji roman u budućnosti, ali ja prosto ne mogu da zamislim kako.“ Džerald Kaufman, Daily Telegraph

„Gubilište je sigurno jedan od najboljih kriminalističkih romana ove godine. Val Mekdermid pripada samom vrhu ovog žanra… Ako do sada niste čuli za nju, pročitajte ovu knjigu. U principu, ako ste uopšte pismeni, pročitajte ovu knjigu. Atmosfera, likovi, snažan zaplet, napetost, okrutnost – ona ima baš sve.“ Dženis Jang, Yorkshire Post

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...