Iščezlo carstvo Atlantide - Narodna knjiga

Korpa

Iščezlo carstvo Atlantide

Availability: Out of stock

8.40

Autor: Gavin Menziz

Šifra proizvoda: 9788652110445 Kategorije: ,

Prvi put opisan kod Platona, pre nove ere, Iščezli Grad ima zavodljivu privlačnost koja je dugo bila poslastica samo za pisce krimića. No da li je moguće da je ovaj mitski grad zaista i postojao? Ako je tako, šta se onda s njime dogodilo i koje tajne krije? Čudesna stvarnost epske slave i uništenja Atlantide konačno se razotkriva, do najuzbudljivijih  pojedinosti, u knjizi istoričara Gavina Menziza.

Idući tragom dokazâ koji ga vode oko sveta, Menziz otkriva neočekivanu istinu. A dok ispituje nova geološka istraživanja, tovare spasene sa drevnih olupina, nedavno obelodanjene arheološke artefakte i tehnološki najnaprednije podatke o DNK, dolazi do neverovatnog otkrića: Atlantida nije samo postojala već je bila samo srce jedne ogromne, svetske trgovačke imperije, koja se sa Sredozemlja proširila na Britaniju i sever Evrope, Indiju, pa čak i Severnu Ameriku. U Iščezlom carstvu Atlantide, on slika živ portret te legendarne civilizacije i deli s nama svoja izuzetna otkrovenja, obuhvatajući:

današnju lokaciju Atlantide,
kataklizmu koja je strašnom silom razorila civilizaciju Atlantide oko 1.500. godine stare ere,
prvo dešifrovanje jezika Atlantide dosad.

Privlačno kao pustolovina Indijane Džonsa, sa zapletom koji nas vodi na putovanje širom sveta, Iščezlo carstvo Atlantide odmah se doživljava kao uzbudljiv, neodoljiv pohod za istinom i revolucionarno delo popularne istorije koje će zauvek izmeniti naše shvatanje prošlosti.

„Popularna istorija u svom najboljem izdanju.“
The Times

„Knjiga pisana kao najlepši pustolovni roman.“
Daily Mail

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...