Kraj jedne porodične priče - Narodna knjiga

Korpa

Kraj jedne porodične priče

Availability: Out of stock

4.90

Autor: Peter Nadaš

Šifra proizvoda: 9788652108893 Kategorija:

Maestralno delo jednog od najznačajnijih savremenih pisaca Evrope!

Dobitnik nagrade Franc Kafka.

Pripovedač Kraja porodične priče je dečak koji živi sa bakom i dedom u Mađarskoj, pedesetih godina dvadesetog veka. Njegov buntovni, razgovorljivi deda beži od stvarnosti u svet uspomena i sećanja, slažući za svog unuka izvanredan mozaik sačinjen od porodičnih priča i biblijskih pripovesti, prepun starozavetnih i istorijskih junaka. S vremenom, dečak shvata da je njegov otac, vladin službenik, izneverio svoju porodicu, da su ga vlasti proglasile izdajnikom. Kroz dedine priče, koje postaju njegovo jedino porodično nasleđe, dečak se uči iskrenosti i slobodi, dirljivo svedočeći o strahotama sveta odraslih.

Uz poređenja sa delima Isaka Babelja, Salmana Ruždija i Itala Kalvina, Kraj jedne porodične priče potvrđuje da je Nadaš jedan od najznačajnijih savremenih pisaca Evrope.

„Ono što ovaj roman čini tako privlačnim i sveprožimajućim jeste činjenica da vas vodi od snova do sećanja i od sećanja do snova na poseban, zagonetan način, i to što u svojoj srži slavi pandemonijum ljudskog iskustva.“ The Boston Globe

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...