Lepa uloga - Narodna knjiga

Korpa

Lepa uloga

Availability: In stock

4.60

Autor: Nikola Farg

Šifra proizvoda: 9788652100064 Kategorija:

Od autora bestselera Bila sam iza tebe.

„Uzbudljivo, dovitljivo, lepršavo, u isti mah tabloidno i filozofsko štivo. Roman koji će oduševiti sve prave poznavaoce književnosti i filma i zaintrigirati gotovo psihoanalitičkom analizom savremenog društva.“
Le Monde

Bernar Melikijan, profesor u srednjoj školi, poziva svog prijatelja kojeg nije video više od dvadeset godina, Antoana Meka Pola, glumačku zvezdu da kao znamenita i merodavna ličnost, održi predavanje o filmu njegovim đacima. Uprkos brojnim obavezama i porodičnim problemima Antoan se odaziva pozivu. Veče uoči predavanja, glumac je gost u profesorovoj kući gde će njegovo prisustvo biti motiv za razgovor o filmu. Ovo će oduševiti sve one čitaoce koji zasenjeni ili sumnjičavi, prate savremenu filmsku produkciju, kako holivudsku, tako i onu bez neposrednog dodira sa kalifornijskom „fabrikom jave“. S obzirom na to da je Antoan melez, svoje sagovornike će uvući u verbalnu igru fatalnog sudara rasa i civilizacija.

Nikola Farg maestralno ponire u dubine i plićake unutrašnjeg sveta filmskih zvezdica, tih istinski harizmatičnih starleta savremenog evropsko-američkog šou biznisa.

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...