Lidija Kasat čita jutarnje novine - Narodna knjiga

Korpa

Lidija Kasat čita jutarnje novine

Availability: In stock

4.90

Autor: Harijet Skot Česman

Šifra proizvoda: 9788674362167 Kategorija:

U ovom maštovitom delu, Harijet Skot Česman nas mami u svet ranih impresionističkih slika Meri Kasat. Njen pripovedački dar meša se s njenim izuzetnim razumevanjem tih prelepih i značajnih umetničkih dela i duboko zadire u odnos umetnosti i nesavršenog sveta čežnje i smrtnosti.

Pripovest Lidije Kasat raskriljuje prozor ka jednom izuzetnom dobu. Ona oslikava svoje pripovedačko platno čudesnim a istinitim ličnostima iz sveta umetnika.

Ova povest ispričana je očaravajućim i lirskim glasom Lidije Kasat, Merine sestre, dok pozira za pet neobičnih slika (čije se reprodukcije nalaze u ovom izdanju). Obolela od Brajtove bolesti, i svesna blizine smrti, Lidija hrabro, iskreno i strastveno razmišlja o svom svetu, ali i postavlja dirljiva pitanja o prirodi ljubavi i sposobnosti umetnosti da očuva uspomene.

„Divna, potresna knjiga – izvrsna uprkos sažetosti, snažna na prefinjen način. Česmanova izvanredno oslikava složene odnose između modela i slikara, kao i između dveju sestara.“
Trejsi Ševalije, pisac Devojke sa bisernom minđušom, Palih anđela i Dame sa jednorogom

„Nižući rečenicu za rečenicom sa izuzetnom tananošću, Harijet Česman pretvara krhkost i ništavnost ljudskih želja pred licem čudovišne smrti u nešto sasvim opipljivo. Po mom mišljenju, dosegla je najveće visine.“
Suzan Vriland, pisac Devojke u zumbul plavom

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...