Muzika i tišina - Narodna knjiga

Korpa

Muzika i tišina

Availability: In stock

7.70

Autor: Rouz Tremejn

Šifra proizvoda: 9788674362891 Kategorije: ,

Dobitnik Vitbredove nagrade za 1999. godinu

„Najbolja priča iz Danske još od Hamleta.“ Džon Džulijus Norvič

Godine 1629. mladi engleski lautista po imenu Piter Kler stiže na danski dvor da se priključi Kraljevskom orkestru kralja Kristijana IV. Od trenutka kad je video da muzičari sviraju u ledenom podrumu ispod kraljevskih odaja, Piter Kler shvata da se našao na mestu gde svetlost i tama, dobro i zlo, vode bitku na život i smrt.

Mladić kojeg je kralj zbog njegove lepote prozvao „Anđelom“ zaljubljuje se u mladu družbenicu razvratne i neposlušne kraljeve supruge Kirsten. U fatalnom sukobu između dužnosti i strasti, Piter Kler mora pronaći način da ostvari svoje snove i spase sopstvenu dušu.

„Sjajan roman… čudesna, vedra i živopisna knjiga.“ Stiven Pul, Guardian

„Istorijski romani Rouz Tremejn su nedostižni. Njena erudicija je izvanredna, likovi potpuno uverljivi, pa ipak, njene priče imaju prizvuk bajke, a prošlost koju stvara pripada nekom magičnom, onostranom svetu… Zavodljiva, zagonetna priča… Tremejnova vešto istražuje teme stvarnosti i iluzije, vremena i trajanja, gubitka i oporavka, ne namećući nikakve odgovore, i omogućujući svojoj priči da postepeno jača i raste, poput snežnih smetova, sve do izvanredno potresnog kraja – knjiga koja ostaje u mislima dugo pošto pročitate poslednju stranu!“ Herijet Kastor, Express on Sunday

„Muzika i tišina je izvanredan roman… sjajna knjiga koja se može čitati mnogo puta.“ Majkl Arditi, The Times

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...