Nasleđe Bolenovih - Narodna knjiga

Korpa

Nasleđe Bolenovih

Availability: In stock

7.70

Autor: Filipa Gregori

Šifra proizvoda: 9788674366868 Kategorija:

Najnoviji roman autorke bestselera Druga Bolenova kći

Godine 1539. čitav dvor Henrija VIII živi u sve većem strahu od hirova starog i bolesnog kralja. S jednim jedinim naslednikom, još nejakim dečačićem, Henri je prinuđen da se ponovo oženi, a opasna čast da ponese krunu engleske kraljice pripala je Ani od Kleva.

Ona ima sopstvene razloge da dođe u zemlju čiji su joj jezik i običaji sasvim strani i uda se za čoveka koji bi joj mogao biti otac. Premda je zadivljena svojim novim okruženjem, oseća kako se mreža zavere oko nje polako steže.

Njena dvorska dama Katarina Hauard dobila je od svoje ambiciozne porodice nalog da se, po uzoru na svoju rođaku Anu Bolen, koketiranjem domogne engleskog prestola. Ali njena rođaka i savetnica Džejn Bolen opsednuta je prošlošću i bolenovskim nasleđem sumnje, izdaje i smrti.

Priča o ove tri mlade žene koje se bore za opstanak na najprevrtljivijem i najopasnijem evropskom dvoru tog vremena, u doba verskih prevrata i političke neizvesnosti, predstavlja do sada najuzbudljiviji i najdinamičniji roman Filipe Gregori.

„Filipa Gregori oživljava prizore, mirise, atmosferu i emocionalnu klimu Engleske šesnaestog veka.“

Financial Times

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...