Obaveštajac - Narodna knjiga

Korpa

Obaveštajac

Availability: Out of stock

6.30

Autor: Lesli Silbert

Šifra proizvoda: 9788674369166 Kategorije: ,

London, 1593: radnja romana započinje tri nedelje pre ubistva Kristofera Marloa, pisca i špijuna u tajnoj službi kraljice Elizabete I. Taj zločin je do danas ostao nerasvetljen. Marlo se nada da će mu se vratiti izgubljena muza dok kreće na novi obaveštajni zadatak… i otkriva tajnu koje će mu zapečatiti sudbinu.

Njurjork Siti, sadašnjost: stručnjak za renesansu i privatni detektiv Kejt Morgan istražuje krađu i užasno ubistvo koje uključuje misteriozni, stari rukopis nedavno otkriven u centru Londona. Kakva to tajna vreba sa požutelih, šifrovanih strana… i kako može, vekovima kasnije, navesti nekoga na ubistvo?

Dok nas prebacuju iz senki šesnaestovekovnog podzemlja u prostorije tajne američke obaveštajne službe, dve priče Obaveštajca se prepliću i sudaraju dok jure ka zapanjujućem završetku.

„Odlično, čarobno i domišljato… drži nas u neizvesnosti do samoga kraja.“
Los Anđeles tajms

„Ljubitelji zagonetki će ovaj roman progutati… zanimljivo istorijsko istraživanje… Lesli Silbert zrači inteligencijom.“
Pipl

„Ovo je sjajno – oštrouman, prefinjen a istovremeno veoma moćan triler. Zamislite spoj Zaljubljenog Šekspira i Džejmsa Bonda.“
Li Čajld

„Vešta i dovitljiva mešavina elizabetanske istorije i špijunaže dvadeset prvog veka koju nam priča nadareni i pronicljivi posmatrač mračne strane obaveštajne službe.“
Džek Devin, bivši vršilac dužnosti direktora u sektoru za operacije CIA

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...