Ostati isti - Narodna knjiga

Korpa

Ostati isti

Availability: In stock

4.90

Autor: Elizabet Berg

Šifra proizvoda: 9788674363645 Kategorija:

Znate ljude kao što sam ja. Ja sam ona koja je sedela na stolici na rasklapanje ispred dvorane, sa kutijom cigara u krilu, prodajući karte za matursko veče, na koje nikad nisam otišla, ona koja se svima sviđala, ali sa kojom niko nije želeo da bude.

Pedesetjednogodišnja Majra Lipinski, kojoj sudbina nije namenila da iskusi život udvoje, podnosi samotnost svojih sredovečnih godina uz psa Frenka, predana poslu patronažne sestre. Majra smatra sebe umereno zadovoljnom i misli: To je dovoljno, posao i Frenk. I bilo je dovoljno dok joj Čip Rirdon, tajna ljubav njene mladosti, nije postao novi pacijent. Odabravši da izbegne agresivno lečenje neizlečive bolesti, čip se vratio s Manhetna u kuću u Novoj Engleskoj gde je odrastao, da u njoj provede vreme koje mu je preostalo. Majra i Čip su uvučeni u bolno ponovno određivanje uloga, složeni ples sećanja, dvosmislenost i čežnje.

Spisateljski rad Elizabet Berg Njujorker naziva „jakim“ i „vanvremenskim“, a za ovaj roman može se sa punim pravom reći da donosi opor i divno sažet portret jedne žene u kojoj je životna radost neobično žilava uprkos usamljenosti, i sliku jedne zajednice koja nadmašuje veoma neočekivane životne okolnosti pune izazova. Toplinom postignutom bez imalo napora i nežnim poštovanjem prema likovima koji ni jednog časa ne podležu olakim osećanjim, Ostati isti spaja emocionalnu dubini i blagu žestinu poezije sa raskošnim uživanjem u dobro napisanom književnom delu.

„Elizabet Berg je ovoga puta napisala jednu od najdramatičnijih i najlepših knjiga u svojoj karijeri, knjigu koja iz sve snage slavi život.“

The Midwest Book Review

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...