Pametno telo - Narodna knjiga

Korpa

Pametno telo

Availability: In stock

6.00

Autor: Lokica

Šifra proizvoda: 9788652103843 Kategorije: , , ,

Ovi jednostavni pokreti i poze mogu se raditi na svakom mestu: u vrtićima – vaspitačice sa decom, u učionicama – đaci sa nastavnicima, kod kuće – domaćice dok čekaju da se skuva ručak, na radnom mestu…

Koliko godina imate? Deset, dvadeset, trideset pet, pedeset osam… Ne krećete se dovoljno? Da, zbog načina života koji nameće moderno doba. Sedimo većim delom dana: u školi, pred računarom, na poslu… Ili nam je radno mesto takvo da zahteva dugotrajno stajanje u mestu. Penzioneri se nedovoljno kreću zaboravljajući da njihovo telo još uvek traži aktivnost. Neaktivnošću i sa godinama mišići stare, gube elastičnost, postaju kruti. Istezanje određenih grupa mišića, bar jednom dnevno, vraća im „mladost“, to jest elastičnost.

Radeći kao koreograf, džez-dens pedagog i trener u baletsko-rekreativnom studiju, Lokica Stefanović je stekla bogato iskustvo na osnovu kojeg je osmislila vežbe za svakog ko želi da sačuva zdravlje i pokretljivost svog tela. Možete ih raditi bez obzira na godine ili prostor u kojem se nalazite. Sve što vam je potrebno je malo dobre volje i vaše telo će ponovo biti gipko i spretno.

Svakog dana u parkovima kinezi  rade tradicionalne vežbe. I mi imamo parkove i klupe, pa zašto vežbanje ne bi postalo i naša navika?

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...