Porodica - Narodna knjiga

Korpa

Porodica

Availability: Out of stock

6.00

Autor: Mario Puzo

Šifra proizvoda: 9788674360279 Kategorije: ,

Šta je porodica? Puzo je prvi put odgovorio na ovo pitanje kada je stvorio nezaboravne Korleoneove, koji su zauvek postavili kriterijume krvne odanosti. Sada, trideset godina kasnije, Puzo nas nagrađuje svojim konačnim stavom po ovom pitanju, remek-delom koje kruniše njegovu izuzetnu karijeru: pričom o najmoćnijoj porodici u italijanskoj istoriji – Bordžijama.

U Porodici ovaj neponovljivi pisac vraća čitaoca u Rim petnaestog veka, gde mu otkriva ekstravagantnost i spletke Vatikana onako sigurno kako je to svojevremeno uradio sa tajnama Mafije. U središtu priče nalazi se Rodrigo Bordžija, Papa Aleksandar VI, čovek čija je pohlepa za moći, raskoši i ženama mogla da se meri jedino s njegovom ljubavi prema svojoj porodici. Okružen je svojom neobičnom decom – među kojima su lepa, samouverena, Lukrecija i strasni ratnik Čezare, Makijavelijev prijatelj i inspiracija. Njihove dramatične priče čine simfoniju ljudskih osećanja i reagovanja, od ponosa preko ljubavi, izdaje i ljubomore, do smrtonosnog gneva. Vreme u kojem žive, mesto i likovi oslikani su u svoj svojoj veličini u sagi koja je večna koliko i savremena.

Delo na kojem je Mario Puzo radio poslednje dve decenije svog života, Porodica predstavlja poslednji trijumf jednog od najvećih pripovedača našeg vremena.

„Puzo je u ovaj roman uložio mnogo truda i to se vidi. Reč je o jednom od njegovih najboljih ostvarenja. Priča je pitka, puna detalja, sa izvanredno izvajanim likovima.“ Booklist

„Blistavo i strasno, remek-delo koje staje rame uz rame s Puzovim najvećim dostignućima.“ Nikolas Pileđi

Komentari čitalaca

Puzova opčinjenost Bordžijama transformisala se u uzbudljivu knjigu i promenila mi stereotipno mišljenje o poznatoj porodici trovača.

pošiljalac Lords

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...