Pravilo senki - Narodna knjiga

Korpa

Pravilo senki

Availability: In stock

6.30

Autor: Đulio Leoni

Šifra proizvoda: 9788652107094 Kategorija:

Da li je najlepša žena na svetu uspela da se vrati iz „kraljevstva senki“?

Firenca, 1482. godine.  Jedna štamparija je zapaljena, a štampar i graver su ubijeni… Da li zbog toga što su se spremali da odštampaju delo Pravilo senki, koje je Kozimo Mediči dobio od Leona Batiste Albertija i u kome je opisan obred za oživljavanje mrtvih? Lorenco Veličanstveni, Kozimov unuk, veruje da je upravo to razlog, utoliko pre što je na mestu zločina primećena neodoljiva Simoneta Vespuči, koja je šest godina ranije umrla od sušice. Da li je najlepša žena na svetu uspela da se vrati iz „kraljevstva senki“? Rešenje zagonetke krije se u Rimu, gde je Alberti proveo poslednje godine života.

Zato Lorenco Veličanstveni, vladar Firence, šalje svog prijatelja Pika dela Mirandolu u Rim, gde će mladić započeti istragu oslanjajući se samo na ogromnu žeđ za znanjem i lakomislenost svojstvenu dvadesetogodišnjacima. Pokušavajući da uđe u trag zagonetnoj lepotici, Piko otkriva da se između gradskih zidina i ruševina antičkog Rima kuje tajni plan. I da žena koja se navodno vratila iz mrtvih nije sama – ona predvodi ceo jedan „narod senki“.

„Odličan roman koji pažljivijem čitaocu omogućava da istraži nove puteve znanja, dok onome ko  traži samo lepu priču pruža priliku da se uživi u zanimljivo i, kao i obično, dobro napisano štivo.“
Andrea Franko

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...