Ready to wear - Narodna knjiga

Korpa

Ready to wear

Availability: 3 In stock

6.80

Autor: Vanja Čobanov

Šifra proizvoda: 9788652109289 Kategorije: ,

Inspiracija pokreće život.

Roman o modi inspirisan životom modne kreatorke Verice Rakočević.

Inspiracija i ljubav uvek dolaze same, niotkuda, nepozvane… Kad istovremeno zasijaju između dvoje ljudi, njihova ljubav postaje veća od života. Da li takva strast mora biti kažnjena?

Ljubav beogradske Modne Kreatorke i mediteranskog Plavog Slikara, proistekla iz njihove umetničko-stvaralačke inspiracije, uvešće ih u zajednički poduhvat – modnu reviju i kreiranje parfema – simboličke krune njihove ljubavi. Prepuštaju se opojnim mirisima, njihova tela dodiruju prefinjena tkanja – oboje žele da rezultat bude jedinstven, nezaboravan. Plavi Slikar odlazi u Buenos Ajres da potraži delić koji nedostaje u ostvarenju zajedničkog cilja i tamo otkriva čudesnu igru – tango, ples ljubavi i smrti – u kome će spoznati dubinu iskrene ljubavi, ali i snagu neumoljive strasti koja ga može uništiti.

Uspeh bestselera Remedy for Love Vanja Čobanov nastavlja romanom Ready to Wear, gorko-slatkom ljubavnom pričom zasnovanom na erotskoj legendi o Lu Salome i Fridrihu Ničeu, Sigmundu Frojdu i Rajneru Rilkeu, darujući čitaocima nezaboravno senzualno putovanje u središte strasti jedne neobične ljubavi.

„Ovaj roman je pobeda estetike nad svakodnevnom dosadom. Glavnu junakinju, Modnu kreatorku inspirišu alfa žene, prima donne u čijim biografijama prepoznaje sopstvenu strast i ludilo (Frida Kalo, Koko Šanel, Čučuk Stana, Lu Salome…). Ona ne veruje u čuda – jer je žena sa muškom pameću. Za nju postoji samo ono što sama napravi. Ekstrakt. Sopstveni glas. Kao i za Šoa, i za nju postoje samo dve tragedije u životu: jedna je ne dobiti ono što se po svaku cenu želi, druga je dobiti upravo to. I zato pokušava da se otme zaboravu predajući se umetnosti…“ Neda Todorović

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...