Ruže - Narodna knjiga

Korpa

Ruže

Availability: In stock

9.80

Autor: Lila Mičam

Šifra proizvoda: 9788652106851 Kategorije: ,

U najboljoj tradiciji romana poput Ptice umiru pevajući, stiže nam panoramska saga o snovima, moći, borbi i zabranjenim strastima u Istočnom Teksasu.

Meri se nikad, ama baš nikad ne bi odrekla plantaže. To bi značilo da izda oca i njegovog oca, i sve Tolivere pre njih koji su otimali zemlju od šume, znojili se i mučili, žrtvovali i umirali za hiljade jutara koje su doživeli da im uzvrate za mukotrpan rad. Nikad neće žrtvovati Somerset muškom ponosu! No… voli Persija. On je trn u njenoj slabini koji ne može da iščupa koliko god se trudila.

Obuhvatajući čitav dvadeseti vek, roman Ruže je priča o moćnim osnivačkim porodicama Haubatkera u Teksasu i tome kako se njihove istorije prepliću tokom tri generacije.

Meri Toliver, vlasnica plantaže pamuka i Persi Vorik, magnat drvne industrije zaljubljeni su jedno u drugo, ali zbog svoje tvrdoglavosti i Merine posvećenosti porodičnoj zemlji, čine grešku i ne venčavaju se. Sad moraju da se suoče s neiskrenošću, tajnama i tragedijama koje se događaju oko njih i bezmernim gubitkom onog što je moglo biti – ne samo za njih, već i za njihove porodice.

Vešto i pribrano slikajući veliko platno, nalik teksaskoj varijanti romana Prohujalo s vihorom, Lila Mičam ispisuje ep o sudbinama Toliverovih i Vorvikovih. Ruže su dirljiva ljubavna priča o borbi i žrtvovanju, natopljena nostalgijom za vremenom kad su čast i lepi maniri bili pravilo. Ovaj roman predodređen je da se čuva i čita iznova.

„Čitaoci koji vole starinske sage uživaće u ovom razgranatom romanu o strasti i osveti. Toplo preporučujemo.“
Library Journal

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...