Sirenina stolica - Narodna knjiga

Korpa

Sirenina stolica

Availability: Out of stock

6.00

Autor: Sju Monk Kid

Šifra proizvoda: 9788674366042 Kategorija:

U crkvi benediktinskog manastira na Ostrvu čaplji kraj obale Južne Karoline krije se predivna i tajanstvena stolica, rukonaslona izrezbarenih u obličju sirena i posvećena svetici koja je, kako kaže legenda, pre svog preobraćenja bila sirena.

Do trenutka kada kreće na ostrvo da se pobrine o svojoj ekscentričnoj majci, koja je izvršila naizgled neobjašnjivi čin nasilja, Džesi vodi miran život sa svojim mužem Hjuom, „krećući se u najmanjem mogućem prostoru“. Džesi voli Hjua, ali na ostrvu sreće brata Tomasa, fratra koji uskoro treba da položi svoj konačni zavet. U upečatljivom okruženju, među nezaboravnim likovima ostrvljanki, prelepim egzotičnim močvarama i ljupkim rukavcima koje nadleću veličanstvene bele čaplje, Džesi se bori sa svojom žudnjom i nastojanjem da je porekne, sa slobodom koja je mami, i trajnom ljubavlju prema svom domu i braku.

Da li je moć sirenine stolice samo mit? Ili će ona ipak izmeniti čitav Džesin život? Neočekivana spoznaja otkriće joj korene bolne majčine prošlosti, ali iznad svega omogućiti Džesi da upozna sebe.

Malo je romana koji, poput ovog, istražuju bujne, nepoznate dubine ženske duše u kojima se krije tanka linija između duhovnosti i erotike. Odakle potiče žudnja za srodnom dušom? Da li zaljubljena žena teži svakodnevnom ili uzvišenom? Kako žena u sebi pronalazi sopstvenu pripadnost?

Sirenina stolica je živopisna priča o sirenama i svecima, o čežnjama duše i ekstazi tela. Ona veštinom i snagom nadahnutog pisca, kakva je Sju Monk Kid, oslikava buđenje najdubljih čežnji ženskog srca.

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...