Svadbeni sari - Narodna knjiga

Korpa

Svadbeni sari

Availability: In stock

8.80

Autor: Vikram Set

Šifra proizvoda: 9788652100873 Kategorija:

Treći i poslednji deo neuporedivog romana Odgovarajući momak indijskog autora Vikrama Seta pruža čitaocu jednako uzbudljiv, zabavan, dirljiv i poučan sadržaj kao i prethodna dva. Potraga za odgovarajućim momkom za udaju devojke Late nastavlja se. U uži izbor ulaze tri „kandidata“; dok se porodični, prijateljski, emotivni i poslovni odnosi bogatog spleta likova uzbudljivo ukrštaju i razilaze na širokom planu prvih opštih izbora mlade nezavisne Indije, verskih svetkovina, političkih nereda, univerzitetskih i opštih privrednih prilika, sela i grada i raznih društvenih kasti.

Set smešta čitav jedan potkontinent između dve korice… na stotine ljudi nam promiče pred očima i svi su osvetljeni njegovom briljantnom, toplom lucidnošću… Dostižući veličanstveni obim velikih romana XIX veka kao što su Rat i mir i Midlmarč, Odgovarajući momak ih takođe dostiže u širini i dubini… Moćno, veličanstveno delo. The Sunday Times

Ovaj pregled u sećanju Indije oživljava razdoblje kad se okončao čitav jedan način života. Setova samouverena veština je uistinu neverovatna, a njegovi likovi su dosledni od početka do kraja.
The Hindu

Mirno monumentalan roman… Set nam pruža dosad neviđeni hibrid, skromno remek-delo.
Times Literary Supplement

Roman u kojem se neizmerno uživa i koji nam bez žurbe otkriva panoramu Indije… Briljantno osvetljava segmente indijskog života… Sve nam se čini poznatim, iako je zapravo tek iskovano rukom majstorskog umetnika.
The Hindustan Times

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...