Sve što sam voleo - Narodna knjiga

Korpa

Sve što sam voleo

Availability: Out of stock

6.30

Autor: Siri Hustvet

Šifra proizvoda: 9788674363256 Kategorije: ,

Svetski bestseler Sve što sam voleo počinje tako što 1975. godine, u jednoj njujorškoj galeriji, istoričar umetnosti Leo Hercberg otkriva sliku nepoznatog umetnika. Kupuje delo, pronalazi njegovog tvorca Bila Vekslera i s njim sklapa doživotno prijateljstvo.

Leova priča obuhvata razdoblje od dvadeset pet godina i opisuje bliskost dveju porodica, Bilove i njegove sopstvene – rođenje njihovih sinova, propast Bilovog prvog braka i srećne godine drugog – dok su živeli u istoj zgradi u Sohou, a leta provodili takođe u istom letnjikovcu u Vermontu. Međutim, veze između njih dvojice, kao i između njihovih žena, postaće napete najpre zbog tragedeije koja će se dogoditi, a potom i usled čudovišne dvoličnosti i prevare, koje polako izbijaju na površinu i nagrizaju ih.

Roman Sve što sam voleo predstavlja spoj kontemplativnog tona koji zasenjuje svojim domašajima, osećanja nadolazeće pretnje, divnog portreta umetnika i nadasve studije ljudskih odnosa – roditeljskih, bračnih, erotskih i bratskih. Ova nadahnuta priča istražuje pitanja ljubavi, umetnosti, gubitka i izdaje.

„Ovo je najambiciozniji i najzamašniji roman Siri Hustvet. On istovremeno opčinjava, uzbuđuje i uznemiruje.“
Salman Ruždi

„Izuzetno… Roman Sve što sam voleo je redak dragulj, knjiga koja se čita u dahu, a namenjena je intelektualnim sladokuscima, ozbiljna ali duhovita, širokih vidika i dubokih moralnih načela.“
The New York Times

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...