Svetkovina ruža - Narodna knjiga

Korpa

Svetkovina ruža

Availability: In stock

7.70

Autor: Indu Sundaresan

Šifra proizvoda: 9788674362297 Kategorije: , ,

Ljubavna priča o caru Džahangiru i Mehrunisi, otpočeta u Dvadesetoj supruzi, nastavlja se u uzbudljivom novom romanu Indu Sundaresan.

Car Džahagir, vladar Mogulskog carstva u Indiji u sedamnaestom veku, ponovo se oženio, po dvadeseti put. Ali, Mehrunisa je drugačija od ostalih supruga. Ovoga puta car se oženio iz ljubavi, sedamnaest je godina čekao tu svoju nevestu, i neki se na carskom dvoru brinu da bi Mehrunisa mogla upravljati njihovom budućnošću.

Njihove brige imaju osnova. Mehrunisa, ili Nur Džahan („Svetlost sveta“) kako ju je nazvao muž, uskoro postaje najmoćnija žena u Mogulskom carstvu. Počinje da vlada nalazeći se iza haremskog zida, obrazuje huntu – savez sa ocem, bratom i pastorkom, princom Huremom. Mehrunisin uticaj izaziva zavist i spletkarenje te, uporedo s pucanjem porodičnih veza usled izgona, ratova, brakova, i utamničenja, tako i nekad moćna Mehrunisa ostaje opasno ranjiva.

Svetkovina ruža je roman egzotičan, čulan, epski po obuhvatu, i prelepo napisan – još jedan dokaz bogatog talenta i mašte Indu Sundaresan.

„Obuhvatna, temeljno dokumentovana priča o želji, seksualnim običajima, i političkom izdajstvu.“
Publishers Weekly

„Nema sumnje da je Sundaresan darovita pripovedačica s očiglednom strašću za istoriju.“
USA Today

Posetite: www.indusundaresan.com

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...