Svetlost severa - Narodna knjiga

Korpa

Svetlost severa

Availability: In stock

6.00

Autor: Dženifer Doneli

Šifra proizvoda: 9788674365830 Kategorije: ,

Meti Goki pronalazi za sve pravu reč – ona ih sakuplja. Rečima se brani od bolnih životnih istina, onih koje ne može da pretoči u priču.

Meti je ophrvana bolom prouzrokovanim majčinom smrću i bremenom odgajanja sestara dok se otac bori da održi porodičnu farmu. U njenoj sumornoj svakodnevici komešaju se osećanja prema privlačnom ali dosadnom Rojalu Lumisu koji joj je obećao brak.U životu je održava tajni san – završiti školu, upisati koledž, postati pisac.

Ipak, kad u hotelu u kom Meti radi otkriju telo zadavljene devojke, sve njene reči postaju beskorisne. U očajničkim ljubavnim pismima usmrćene žene Meti još jednom pronalazi sopstveni glas, snagu i odlučnost da živi sopstveni život.

U ovom romanu smeštenom u 1906. godinu, s lakoćom su utkani ljubav, istorija i misteriozno ubistvo u dirljivu, iskrenu i potpuno originalnu priču.

„Svetlost severa je izuzetno debitantsko ostvarenje, dirljiva knjiga koja pleni originalnošću i pomera žanrovske granice trilera, ženskog i istorijskog romana.“

Scot Tarou

„Lirsko prizivanje iščezlog doba… Svaka stranica priče o Meti Goki po nečemu je osobena: slici, razmišljanju, neočekivanom otkriću. Dženifer Doneli je istinski pripovedač zaljubljen u jezik i njeno ushićenje rečima zbilja je zarazno.“

M.T. Anderson, pisac romana Feed

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...