Tragom ponoći - Narodna knjiga

Korpa

Tragom ponoći

Availability: Out of stock

7.70

Autor: Ričard Zimler

Šifra proizvoda: 9788674366301 Kategorije: ,

NOVI ROMAN AUTORA BESTSELERA POSLEDNJI LISABONSKI KABALISTA

U praskozorje devetnaestog veka u Portugalu Džon Zarko Stjuart je nestašno radoznalo dete, koje nesvesno nasleđuje tri stotine godina skrivanu veru – Jevreji se na Pirinejskom poluostrvu kriju još od doba Inkvizicije. Džonovu dečju nevinost naglo prekida gubitak i gorko saznanje. Tek će pomoću čudnog neznanca, koga u Porto s puta preko mora dovodi njegov otac, ponovo postati bezbedan. Ponoć, afrički iscelitelj i oslobođeni rob, postaće Džonov najbolji prijatelj i odrediti tok njegove sudbine.

Posle ulaska Napoleonove vojske u Portugal, stravičnog gubitka, gorkih istina o onima kojima je najviše verovao i posle otkrića neizrecive izdaje, Džon će se otisnuti za Ameriku, u potrazi za nadom u zemlji okovanoj lancima neoprostivog greha.

Ogromnom moći zapažanja i oštrim okom koje primećuje bogate istorijske detalje i slike – od živopisnih tržnica u Portu do učmalih plantaža američkog juga, od judaizma do mistične Afrike – Ričard Zimler je stvorio istinsko remek-delo.

„Čik neka neko odloži ovu knjigu. To je velika i smela priča o ljubavi koja će vas povesti na putovanje puno tuge i svetlosti.“

Nikolas Šekspir, pisac knjiga Brus Četvin i Plesač na spratu

„Istorijski tačan, čudesan roman sa strukturom kriminalističke priče, ritmom trilera i očaravajućom temom.“

Elle

„Pouzdana rekonstrukcija ugrožene kulture u divljem vremenu i mestu…“

Kirkus Reviews

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...