Ulica kamelija - Narodna knjiga

Korpa

Ulica kamelija

Availability: In stock

4.90

Autor: Merse Rudureda

Šifra proizvoda: 9788652102860 Kategorije: ,

Ostavili su me u Ulici kamelija, pored gvozdene ograde jedne bašte. U zoru me je pronašao stražar. Gospoda iz kuće su me usvojila, mada kažu da nisu odmah znali šta da čine sa mnom: da li da me zadrže ili daju časnim sestrama. Koliko je moglo da se zaključi, osvojio ih je moj smeh i, pošto su bili već stariji a nisu imali dece, usvojili su me.

Ovako počinje priča koja će nas odvesti u svet detinjstva i sazrevanja Sesilije Se. Ulica Kamelija (dobitnik nagrade San Ðordi – najprestižnijeg priznanja za katalonsku knjževnost) predstavlja njen život koji nam prepričava na sasvim neobičan način.

Život u Barseloni u razdoblju posle Španskog građanskog rata je težak, posebno za mladu Sesiliju Se. Svest o tome da su je napustili još kao bebu Sesiliju prati čitavog života i stvara osećaj samoće i gubitka. Njena potraga za identitetom kroz ljubavne i seksualne veze je beskrajna. Putovanje kroz život predelima usamljenosti, tuge i prostitucije, uz napete, bolne i okrutne ljubavne veze, stvoriće od nje zrelu i nezavisnu ženu bez ikakvih iluzija. Sesilija beži od stvarnosti u Ulicu kamelija gde se sreće sa prvim čovekom koji se pojavio u njenom životu, čoveku koji ju je našao kao bebu i dao joj ime… S katalonskog preveo Igor Marojević.

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...