Viking - Brat po zakletvi - Narodna knjiga

Korpa

Viking – Brat po zakletvi

Availability: In stock

6.80

Autor: Tim Severin

Šifra proizvoda: 9788652103706 Kategorija:

Heroji severa žive i dalje. 

Drugi deo Vikinške trilogije – epske istorijske avanture u svetu ispunjenom nordijskom mitologijom i ubilačkim zavadama.

Dozvolite mi da vam ispričam odakle potiče ovaj mač,
kako je nađen među mrtvima, kuda je sve
putovao, kao i priču o izuzetnom čoveku
koji ga je posedovao. Ovo je povest o Gretiru Jakom
i njegovom neobičnom životu.

London, 1019. godine: prošlo je nekoliko meseci otkad je Torgils pobegao iz ralja Irske crkve, ali samo zato da bi se ponovo obreo u zamršenim okolnostima, ovoga puta u ćudljivoj ljubavnoj vezi sa Elfgifu, ženom Knuta Velikog, vladara Engleske, jednog od najmoćnijih ljudi vikinškog sveta. Strasna veza između dvoje različitih ljubavnika počinje da se razvija, što izaziva neočekivane posledice…

Prisiljen da beži iz kraljevstva, Torgils se udružuje s Gretirom, prestupnikom i izopštenikom kog se svi plaše zbog njegove promenljive ćudi i nasilnog ponašanja. Njih dvojica postaju saputnici i braća po zakletvi koja ih vezuje i posle smrti.

Putujući iz ledenih predela naroda koji se kreće na skijama i trguje krznima, pa velikom rekom što vodi do Miklagarda, kraljice gradova, Torgils mora da upotrebi svu svoju domišljatost kako bi preživeo među krivotvoriteljima što kuju lažan novac, darežljivim lovcima, trgovcima robljem… Da bi konačno, u Konstantinopolju, prisustvovao krajnjoj osveti…

U Bratu po zakletvi nastavljamo neverovatno putovanje drevnim svetom prepunim  sjajno izgrađenim likovima koji nezasito žude za bogatstvom i slavom.

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...