Znaci identiteta - Narodna knjiga

Korpa

Znaci identiteta

Availability: In stock

7.70

Autor: Huan Gojtisolo

Šifra proizvoda: 9788652102877 Kategorija:

Objavljen 1966. godine, roman Znaci identiteta smatra se jednim od najviših dostignuća proze na španskom jeziku XX veka. Pisan u trenutku kada Franko započinje proces urbanizacije, ovaj roman je povod za razmišljanje o Španiji i Špancima, o prošlosti i budućnosti, i predstavlja savršen presek španskog društva u vreme pojave prvih disidenata.

Tragajući za sopstvenim identitetom, Alvaro Mendiola, španski izgnanik u Parizu, fotograf u svetskoj novinskoj agenciji, lista porodični album i rekonstruiše portret španske građanske porodice, krvavi građanski rat, studentske godine, veliki štrajk u Barseloni 1951. godine, život ilegalaca, izgnanstvo, preispitujući istovremeno i sopstveni stvaralački rad.

Sudbina Alvara Mendiole je metafora sudbine celog njegovog naroda i odražava novi stav u potrazi za nacionalnim identitetom. Gojtisolov pripovedački stil uneo je inovacije u domenu forme jer su se ranije pripovedačke tehnike pokazale  nedelotvornim u pokušaju da se izrazi složenost situacije u kojoj se Španija nalazila.

Autor

Povez

Pismo

Broj strana

Godina izdanja

Format

Loading...