Knjige koje su obilježile 2019. godinu - Izaberite najbolje || Narodna knjiga

Korpa

Knjige koje su obilježile 2019. - Narodna knjiga

Knjige koje su obilježile 2019. godinu

Knjige koje su obilježile 2019. godinu osvojile su srca čitalaca širom svijeta.

Dolazak nove godine označava novu stranicu života. Sigurno ste još decembra donijeli novogodišnje odluke. Pojedini su već u prvoj nedjelji januara riješili da odustanu od njih. Ipak, jednu stvar nikako ne smijete zapostaviti, a to su – knjige.

Bez obzira na brojne privatne i poslovne obaveze, potrudite se da svakoga dana izdvojite malo slobodnog vremena za čitanje. Miris nove knjige, dodir stranica dok pogledom prelazite ispisane riječi jesu trenuci dragocjenog druženja koje vam ništa ne može zamijeniti.

Knjige koje su obilježile 2019. 1 - Narodna knjiga

Zato, umjesto običnih novinskih članaka koje svakodnevno čitate na internetu izaberite jedan od brojnih najnovijih naslova. Neke ste već pročitali, ali smo sigurni da su ostale mnoge koji će vam privući pažnju. Jer, 2019. godina je, zaista, donijela obilje knjiga različitih žanrova.

Tako su se na police knjižara uselili memoari slavnih ljudi, detektivski romani koji lede krv u žilama. Zatim, avanturistička i naučnofantastična djela koja nas pozivaju na otkrivanje novih svjetova, kao i najromantičniji ljubavni romani i self-help literatura.

Ukoliko niste sigurni koji naslov da izaberete, Narodna knjiga vam predstavlja 3 vodeće knjige koje su obilježile 2019. godinu.

Knjige koje su obilježile 2019. godinu donose spoj epske fantastike, drame i horora

U godini za nama uveliko se pričalo o završetku serije “Game of thrones”, pa ne čudi što se i najnovije djelo njenog tvorca željno iščekivalo.

“Vatra i krv”, Džordža R. R. Martina pojavila se aprila. Kako je odmah po objavljivanju dostigla nevjerovatnu prodaju bilo je već tada jasno da ćemo je svrstati u knjige koje su obilježile 2019.

Iako su mnogi mislili da je reč o nastavku serijala “Pjesma leda i vatre” koji je poslužio za čuvenu seriju, novi roman, zapravo, prethodi njemu. Naime, radnja se odigrava nekoliko vijekova ranije. Počev od čuvenog Egona Osvajača, koji je skovao Gvozdeni prijesto, knjiga nas uvodi u priču o kući Targarjena.

Kao što smo i navikli, vješto pripovijedanje Martin nadograđuje svakom rečenicom, obraćajući pažnju i na najsitnije detalje. Ujedno, omogućava nam da u pravom svjetlu upoznamo vodeću dinastiju koja je izgradila Vesteros. Samim tim i da bolje razumijemo događaje koji su uslijedili u “Pjesmi leda i vatre”.

Self-help knjige koje su obilježile godinu iza nas

Popularna psihologija je posljednjih godina postala must have literatura. U savremenom društvu, gdje se iznova suočavamo sa nedaćama i izazovima, knjige sa ovom tematikom pružaju značajnu pomoć u pronalaženju pravih odgovora.

Knjige koje su obilježile 2019. 2 - Narodna knjiga

Upravo “Uspjeh što da ne”, Džeka Kenfilda nas uči kako da postignemo cilj. Bilo da želite da ostvarite uspješnu karijeru, prebolite izgubljene ljude i prilike ili, pak, izgubite koji kilogram – ova knjiga će vam to omogućiti. Jasnim savjetima otvoriće vam nove poglede na svijet i podstaći na sasvim drugačija razmišljanja. Istovremeno, ojačaće vaše samopouzdanje tako da možete da pobijediti svaki strah koji je predstavljao kočnicu ka napretku.

Najčitanije knjige, bestseleri u 2019. godini

„Brit-Mari je bila tu”, Fredrika Bakmana je, definitvno, prva na listi kada su u pitanju knjige koje su obilježile 2019.

Od autora romana „Čovjek po imenu Uve” i „Moja baka vam se izvinjava” marta mjeseca u knjižare je stiglo novo djelo. Opisana kao “zabavna, dirljiva i zanosna priča o ljubavi i novim prilikama”, radnja prati sredovječnu ženu koja živi matematički uređenim životom. Brit-Mari započinje dan uvijek u isti sat, svaki dan organizuje do detalja i, naravno, večera i odlazi na spavanje u isto vrijeme.

Međutim, u 63. godini shvata da joj svega dosta, te svoj život mijenja iz korena. Napustivši višedecenijski brak bez ljubavi i pažnje, junakinja pronalazi posao u Varoši. Ovo malo, ekonomski nerazvijeno naselje karakteriše sve ono čega se Brit-Mari užasava – bučnom djecom, blatnjavim podovima i opsesivnom strašću prema fudbalu. U periodu privikavanja na nove uslove života, pisac nam daje neočekivani preokret. Naša junakinja postaje trener lokalnog fudbalskog kluba!

Napisana prepoznatljivim britkim humorom, ali i dubokim emocijama nova Bakmanova knjiga pokazuje svakodnevnu dramu ljudi u poznim godinama.

Knjige koje su obilježile 2019, kao i nove naslove koje očekujemo u ovoj godini, možete pronaći u knjižarama Narodne knjige u Podgorici i Nikšiću.

Loading...