Blog

Slikanje kao hobi – Budite produktivni i oslobodite svoju maštu i umjetničke sklonosti

Slikanje kao hobi – Budite produktivni i oslobodite svoju maštu i umjetničke sklonosti

Živimo u veoma burnom svijetu gdje smo svakoga dana okupirani ranoraznim obavezama. Veći deo dana uglavnom provedemo na poslu, dok ostatak slobodnog vremena, nažalost, iskoristimo uz računar, na društvenim mrežama ili na mobilnim telefonima. To dovodi do toga da moderan čovjek danas sve manje i manje ima vremena da se posvjeti sebi, svojoj porodici i prijateljima. Da bi sebi ugodio, svaki čovjek mora imati određenu zanimaciju u kojoj će uživati. Jedan od najboljih načina za to je slikanje kao hobi.

Slikanje, prije svega, uopšte ne mora da bude profesionalno da bi bilo dobro i da bi vrijedilo. Naprotiv. Makar bilo amatersko i iz čiste razonode, slikanje ima brojne prednosti za dušu i tijelo. Stoga, ukoliko želite da pronađete novi hobi, nećete se pokajati ako izaberete slikanje, jer je njegova suština da vam priušti apsolutno zadovoljstvo i sreću.

Slikanje kao hobi – Ispunite slobodno vrijeme kreativnošću

„Nemam ja dara za slikanje, neću da slikam, nije to za mene.“ Koliko ste samo puta čuli ovakve i slične rečenice? Ali, treba znati da slikanje (kao i slikarstvo) ne predstavlja stvar talenta ili posla. Slikanje, kao takvo, isključivo je stvar nadahnuća, želje da svoje slobodno vrijeme ispunite i da učinite nešto novo i drugačije. Ukoliko slikanje pretvorite u svoj redovni hobi, budite sigurni da ćete biti ispunjenija, pozitivnija i produktivnija osoba.

slikanje kao hobi Narodna knjiga 2

Inspiraciju za slikanje možete naći bukvalno na svakom koraku. Pritom, četkicu i platno ne morate držati samo kod kuće. Možete slikati u parku, selu, šumi, na šetalištu u bilo koje doba dana i noći, gdje god želite. Razbijte svakodnevnu monotoniju i dnevnu rutinu novim i uzbudljivim iskustvom, koje će vam slikanje svakako pružiti. Neka vaše slobodno vreme odiše kreativnošću neslućenih razmera.

Slikanjem do zdravlja – Razbristrite misli i „otjerajte“ stres od sebe

Savremeni način života je brz i veoma stresan. Nažalost, nemali broj ljudi oboli od neke bolesti zbog isuviše velikog pritiska koji se modernom čovjeku danas „servira“ u svakom životnom segmentu. Međutim, da li ste znali da ćete, ako uvrstite slikanje kao hobi, u velikoj mjeri poboljšati svoje mentalno zdravlje? Slikanje će vas do te mjere opustiti da ćete praktično i zaboraviti na svakodnevne probleme.

Čak i ako vam jednostavno „nije bio dan“, uvođenje slikanja kao hobi će vas definitivno oraspoložiti i osvježiti. Slikanjem ćete razbistriti svoje misli i izrelaksirati svoju dušu i um. Odisaćete nevjerovatnom dozom pozitivne energije i automatski ćete, u očima drugih, postati privlačnija osoba. Na taj način, bićete spremni i orni za obavljanje novih radnih zadataka. Ujedno ćete time i lakše „pregurati“ stresni dan. Štaviše, mnogi stručnjaci smatraju da slikanje pomaže i u borbi protiv depresije.

Slikanje kao hobi – Najraznovrsnije boje i tehnike za najbujniju maštu

Kao što smo ranije rekli, nije potrebno da budete nadareni da biste se bavili slikanjem. Dovoljno je samo da budete kreativni i da apsolutno pustite mašti na volju. Slikanje, u pravom smislu te riječi, dokazuje istinitost čuvene izreke da jedna slika vrijedi više od hiljadu riječi. Slikanjem ćete na idealan način moći da artikulišete sve svoje želje. Budite slobodni da svoje misli, razmišljanja, osjećanja i slično iskažete na platnu!

slikanje kao hobi Narodna knjiga 3

Postoje različite vrste, odnosno tehnike i boje slikanja pomoću kojih možete na najbolji način izraziti svoju maštu i nadahnuće. Jedna od najpopularnijih metoda slikanja danas je slikanje akrilnim bojama. Pored njih, uvijek se možete, metaforički rečeno, „vratiti“ u školu i slikati vodenim bojama, odnosno – akvarelom. Ukoliko ne želite mnogo da miješate boje, kako ne biste dobili neželjene nijanse, onda su najbolji izbor vas uljane boje. Neka vam prelazak boja preko platna bude uživanje, a slikanje najbolji hobi koji ste do sada imali! I zapamtite – slika je gotova samo onda kada ste vi njome zadovoljni.

Narodna knjiga – Nabavite najkvalitetniji materijal za slikanje

Vidimo da slikanje kao hobi može oplemeniti svaki aspekt našeg života u svakom trenutku. Ukoliko želite sebi da priuštite to zadovoljstvo i da nabavite najkvalitetniji materijal i opremu za slikanje, onda je Narodna knjiga vaš najbolji izbor. Pored toga, u Narodnoj knjizi možete pronaći i širok asortiman kancelarijskog materijala i papirne galanterije, kao i bogat školski pribor.

Slikanje vam za tili čas može postati najomiljeniji hobi u kojem se možete pronaći. Međutim, knjige su definitivno čovjekov najbolji prijatelj. U tom smislu Narodna knjiga je prvenstveno prodavnica knjiga najtraženijih i renomiranih domaćih autora, ali i prevoda svjetski poznatih književnika. Istovremeno, mi smo jedna od najuglednijih izdavačkih kuća u Crnoj Gori. Jedinstveni izbor vaših omiljenih naslova možete pogledati u našoj online prodavnici i odmah kupiti knjigu koju želite.

slikanje kao hobi Narodna knjiga 4

Naša prodajna mjesta nalaze se u Podgorici u City Mall-u, kao i u Nikšiću. Kod nas možete naći možete naći najveći izbor knjiga svih izdavačkih kuća: Vulkan, Laguna, Dereta, Paideia, Geopoetika, Pčelica, kao i mnoge druge. Budite slobodni da nas posjetite ili nas odmah kontaktirajte. Knjige i pribor za slikanje su neprocijenjivi pokloni. Stoga, podarite sebi ili svojim najbližima blago za dušu.