Blog

„Must have“ knjige za ovo ljeto

„Must have“ knjige za ovo ljeto

Knjige za ovo ljeto upotpuniće dane vašeg odmora.
Moderno doba donijelo je pametne telefone, tablete i druge uređaje kojima ljudi ispunjavaju svoje slobodne vrijeme pa ne čudi što nam mediji često skreću pažnju da se ne čita dovoljno. Međutim, ovaj podatak nije opravdan. Čitanje je uvijek u modi, a kupovina knjiga za mnoge najljepši shopping. Jer, ima li šta ljepše od mirisa tek otvorene knjige i dodira papira koji vas zove na otkrivanje svoje sadržine.
Nažalost, brojne poslovne ili školske obaveze ne pružaju puno vremena da se posvetite omiljenom hobiju, pa nerijetko nova, tek kupljena knjiga ostaje na polici u vašoj sobi, čekajući godišnji odmor.
Bez obzira da li ste odlučili da dane odmora provedete na ležaljkama u Grčkoj, pored hotelskog bazena u Turskoj ili su, pak, Veliki pijesak i Ada Bojana vaša destinacija, nemojte da zaboravite da spakujete knjige za ovo ljeto.
Ukoliko nemate odgovor na pitanje: „šta čitati ovog ljeta“, pogledajte naše preporuke koje će vas odvesti u uzbudljive svjetove vrijedne pamćenja.

Knjige za ovo ljeto koje privlače pažnju

Sigurni smo da ne postoji ljubitelj knjiga koji nije čuo ime Nora Roberts. Ova poznata spisateljica napravila je nevjerovatni prodor na čitalačko tržište. Svojim prepoznatljivim, jasnim i jednostavnim stilom pisanja gotovo brzinom svjetlosti osvojila je srca svih čitalaca. „Anika“, „Ostrvo čuda“, „U inat tradiciji“, „Opsesija“, samo su neki od naslova koje smo sretali na stanicama gradskog prevoza, u kafićima, na putovanjima… Zato novi Norin roman „U bekstvu“ spada u must have knjige za ovo ljeto.

Knjige za ljeto

Kejtlin Salivan je imala samo devet godina kada joj je igra žmurke na porodičnoj zabavi zauvijek promijenila život.

Izdaja koju je doživjela te noći obilježiće joj život – i zato godinama bježi, skrivajući se od posljedica traume. Međutim, jedno joj je sada jasno: ako ne želi samo da preživljava već i da živi punim plućima, mora da se vrati u porodičnu kuću i suoči se sa prošlošću. Ipak, ne zna da su one davne noći dva sjemena posijana – jedno sjeme velike ljubavi, jedno užasne osvete.
Moćna nova knjiga autorke bestselera Nore Roberts podsjeća nas na to da ono najdragocjenije možemo da pronađemo na mjestima na kojima to najmanje očekujemo.

Knjige za ovo ljeto koje osvajaju ženska srca

Knjige za ovo ljeto ne mogu se zamisliti bez ljubavnih djela. A o ljubavi najljepše piše niko drugi do Lusinda Rajli. Njen serijal „Sedam sestara“ i danas su omiljeno štivo pripadnicama ljepšeg pola. Dok najnovija ljubavna priča, koja nosi naziv „Ljubavno pismo“ uveliko osvaja top liste širom svijeta.

Iznenađenje za iznenađenjem…

Beskrajno zanimljiva, sa izuzetnim pripovjedačkim darom Lusinda Rajli nam poklanja priču o ljubavi, samopouzdanju, ali i čuvanju tajne, koje je uvijek opasna igra. Ser Džejms Harison, jedan od najvećih glumaca svoje generacije, preminuo je u devedeset petoj godini života i ostavio ne samo ožalošćenu porodicu već i šokantnu, razornu tajnu koja može da uzdrma englesko društvo do srži.
Džoani Haslam, ambicioznoj mladoj novinarki, dodijeljen je zadatak da napiše članak o ser Džejmsovoj sahrani. Ispraćaju prisustvuju mnoge svjetski poznate ličnosti. Ali pod plaštom glamura, Džoana otkriva mračnu priču o pismu ser Džejmsa Harisona čiji je sadržaj očajnički skrivan duže od sedamdeset godina. Kad je pronikla kroz koprenu laži, shvatila je da postoji i druga strana koja pokušava da je spriječi da otkrije istinu. I da ne preza ni od čega da dođe do pisma prije nje.

Knjige za ovo ljeto koje ste željno čekali da stignu u knjižare

Ljubitelji trilera sa nestrpljenjem su čekali novi roman Sandre Braun „Tvrd orah“ Kolege, prijatelji, ljubavnice – svi znaju Dodža Henlija kao privatnog detektiva koji ne dozvoljava da mu se pravila ispriječe na putu, kako u privatnom životu, tako i u poslu. Kada slama srca ili zaobilazi zakon, on to čini bez oklijevanja ili izvinjenja.

Zbog toga je on prva osoba koju Kerolajn King moli za pomoć kada poremećeni progonilac pokuša da ubije njihovu kćerku. Kćerku koju Dodž nikada nije upoznao. Ima pun kofer loših izgovora da ignoriše Kerolajnin poziv, i jedan ubjedljiv razlog da ostavi sve i odleti u Teksas. Možda ga muče teške uspomene i možda je u životu donio nekoliko nesrećnih odluka, ali sasvim mu je jasno da je njegova kćerka Beri u opasnosti. Inteligentni zločinac sklon zagonetkama i igricama zagorčavao joj je život godinu dana, a sada se zarekao da će je ubiti. Ostavlja za sobom zlokobni trag dok niže žrtve i približava se Beri, a Dodž shvata da je ovo borba njegovog života.

Roman koji će vam držati pažnju

Knjige za ljeto
„Slikar duša“ novi roman autora bestselera „Katedrala na moru“. Veličanstven istorijski roman o ljubavi, strasti, podjelama i umjetnosti. Ildefonso Falkones, autor nezaboravne „Katedrale na moru“, u ovom romanu o ljubavi, umjetnosti i osveti predstavlja raskošan portret Barselone uoči modernizma. Barselona, 1901. Grad je ispunjen velikim previranjima. Jad i bijeda siromašnih u suprotnosti su sa otmenošću i raskoši na gradskim ulicama, gdje se već ističe nekoliko jedinstvenih zdanja, simbola modernizma. Mladi slikar Dalmau Sala, sin nepravedno pogubljenog anarhiste, živi između ta dva suprotstavljena svijeta. Njegova porodica i Ema, žena koju voli, spadaju u vatrene i nepokolebljive borce za prava radnika i siromaha. Međutim, Dalmau radi u fabrici keramike don Manuela Belja, konzervativnog buržuja, tvrdokornog i zagriženog katolika, koji ga približava atmosferi u kojoj caruju bogatstvo i stvaralačke inovacije. U iskušenju pred zavodljivim ponudama buržoazije spremne da kupi njegova djela i njegovu savjest, Dalmau će biti prinuđen da potraži vlastiti put, kao čovjek i kao umjetnik, i da se udalji od poroka kako bi otkrio šta mu je uistinu bitno: vrijednosti za koje se zalaže, ljubav jedne hrabre žene, a prije svega slike koje nastaju kao plod njegove mašte i prenose na platno duše najvećih bijednika koji se smucaju ulicama uskomešanog grada u kome je klica buntovništva pustila korijene.