Blog

Knjige koje će vas oduševiti – Oživite ljeto 2019. godine čitanjem najboljih naslova

Knjige koje će vas oduševiti – Oživite ljeto 2019. godine čitanjem najboljih naslova

Konačno je stiglo ljeto 2019. godine koje smo svi sa velikim nestrpljenjem čekali! Ono označava početak godišnjih odmora, dobrog raspoloženja i pozitivne energije. Međutim, iako želimo da „odmorimo mozak“ od svega i da damo sebi oduška, potrebno je ipak razonoditi se na pravi način. Ne postoji bolji način da to učinimo i da se maksimalno opustimo nego da čitamo kvalitetne i zanimljive knjige. Ukoliko ste se pitali „šta čitati ovog ljeta„, nemate razloga za brigu. Postoji pregršt dobrih naslova koje ćete, zbog svog bogatog i interesantnog sadržaja, pročitati u jednom dahu!

Gdje god planirali da provedete ljetnji odmor – more, planina, selo – uvijek možete poneti knjigu sa sobom, pronaći svoj kutak i izdvojiti vrijeme za čitanje. Vreli ljetnji dani su tu kako biste se opustili uz lepo i relaksirajuće štivo koje ste oduvijek htjeli da pročitate. Sa razlogom se kaže da su knjige čovjekov najbolji prijatelj. Da li želite da čitate dramu, komediju, triler, laku ili tešku literaturu, ma, šta god želite – izbor je isključivo na vama. Prema tome, udobno se smjestite i uživajte uz svoju omiljenu knjigu!

Šta čitati ovog ljeta – Knjige će vam oplemeniti dugo čekani odmor

Živimo u digitalnom dobu i većina nas dobar deo vremena sigurno provodi za računarom ili mobilnim telefonom. Na jednom nesvesnom nivou, ova vrsta aktivnosti u prolongiramon vremenskom periodu zamara mozak. Zato su tu ljeto i godišnji odmori koji nam služe upravo da se oslobodimo od ove loše navike i odmorimo od svih digitalnih uređaja. Knjige predstavljaju ubjedljivo najbolji način da oplemenimo naš ljetnji odmor i napunimo „sive ćelije“ za vrhunski užitak!

šta čitati ovog ljeta Narodna knjiga 2

Sa dolaskom vrelih sunčevih zraka, svako od nas ima neopisivu potrebu (i želju) da se opusti. Što je i logično, jer tokom ljeta čovjek treba maksimalno da se relaksira. Čitanjem knjiga rješićete se akumuliranog stresa tokom cijele godine, bićete produhovljeniji, smireniji i mentalno jači. I ne samo što ćete uz knjige imati najbolji odmor, već ćete u potpunosti revitalizovati svoj um. Knjige možete čitati na plaži, terasi, vikendici, livadi – jednostavno gdje god želite možete „zaroniti“ u magični svijet knjige! Tu slobodu vam, naprosto, niko ne može uskratiti.

Zato, pronađite knjigu koju ste oduvijek htjeli da pročitate, zavalite se i uživajte kao što nikada do sada niste!

Bestseleri koji će vas ostaviti bez teksta

Kao što smo već napomjenuli, postoji zaista „more“ kvalitetnih i vrhunskih (ne)pročitanih knjiga koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Stara izreka kaže da je dobra knjiga samo ona koju želite ponovo da pročitate! Zato postoje naslovi koji uspešno odolevaju vremenu i predstavljaju najbolje i vanvremensko štivo za svaku generaciju. Zato, ako ste se pitali „šta čitati ovog ljeta„, znajte da ste na pravom mjestu! Ovo su samo neki od besteselera koji su zaludjeli cijelu planetu, a koje vam najsrdačnije preporučujemo da ih pročitate ovog ljeta.

šta čitati ovog ljeta Narodna knjiga 3

  • Arturovo ostrvo, od Elze Morante. Knjiga koja predstavlja nezaobilazno štivo u opusu svih naslova sa Apeninskog poluostrva. Jedno od najboljih književnih dela u razvoju posleratne italijanske književnosti.
  • Biblijske legende, od Zenona Kosidovskog. Književno djelo koje i dan danas predstavlja omiljeni predmet rasprave istaknutih književnih kritičara. Uživaćete uz legende i poučne priče, koncipirane u osam interesantnih poglavlja.
  • Čas anatomije, od Danila Kiša. Jedno od najpoznatijih dela jednog od najpoznatijih srpskih pisaca. Iako naslov asocira na medicinu, Kiš u ovom nevjerovatnom poetičkom spisu briljantno analizira književnost, društvo i političku situaciju.
  • Crni tulipan, od Aleksandra Dime. Čuveni francuski književnik je ovim remek djelom uspio da objedini istoriju i nevjerovatnu ljubavnu priču. Što se lajtmotiva ove knjige tiče, samo će vam reći da je bolje uživati u onome što imamo i da jačamo svoje sposobnosti, nego da gledamo šta drugi ljudi rade.
  • Demijan, od Hermana Hesea. Čitajući ovo fantastično književno djelo shvatićete da čovjek nije sam na ovome svijetu. Hese je dočarao kako je čovjek neponovljiva i posebna jedinka kod koga se sve svijetske pojave prelamaju. I to samo jednom!

Ne samo u vinu, već i u knjigama se krije istina i smisao života!

Narodna knjiga – Pronađite vaše najomiljenije naslove na jednom mjestu

Naravno, pobrojani naslovi predstavljaju samo djelić onoga što bi trebalo da pročitate ako već niste. U odgovoru na pitanje „šta čitati ovog ljeta“ naići ćete na još mnogo interesantnih knjiga koje će vam p(r)obuditi veliku pažnju. Svaki put kada pročitate bilo koju knjigu ili bestseler, uvijek ćete iznova izvući neku novu pouku primenjivu na bilo koju životnu situaciju! I upravo u tome se krije čar knjiga! Zato, ne časite časa. Ljeto je pravi trenutak da pročitate sve naslove koje ste oduvijek htjeli, a do sada niste imali vremena. Zato vaš izbor treba da bude Narodna knjiga, gdje ćete naći sve vaše omiljene knjige na jednom mjestu!

šta čitati ovog ljeta Narodna knjiga 4

Kod nas možete naći književna djela od renomiranih i istaknutih domaćih pisaca, ali i prevode od svijetski poznatih autora. Pored toga, nudimo vam i najkvalitetnije dječije knjige pomoću kojih ćete oduševiti svoje mališane! Narodna knjiga ne predstavlja samo običnu prodavnicu knjiga, već i jednu od najuglednijih izdavačkih kuća u Crnoj Gori. Najširi izbor knjiga, koje su „krojene“ za svačiji ukus, možete pronaći u našoj jedinstvenoj online prodavnici, te kupovinu jednostavno možete obaviti putem interneta.

Pored knjiga, nudimo vam i najbogatiji izbor kancelarijskog materijala, pribora za slikanje, školskog pribora i vrhunski gift program. Posjetite nas, uzmite knjigu koju želite i neka početak vašeg ljeta bude najbolji do sada!