Blog

Najbolje knjige za poklon – Iznenadite na naljepši način vama dragu osobu

najbolje-knjige-za-poklon

Najbolje knjige za poklon učiniće srećnijom osobu kojoj su namenjene.

Knjige su mnogo više od dragocjenog izvora informacija. One nam nude potpuno novi svijet koji je fantastičan, egzotičan, neobičan i uzbudljiv. Ujedno, mogu da podstaknu imaginarnu stranu našeg uma, te nas navode da zaronimo duboko u čaroliju.

Riječi sa stranica omiljenih knjiga ostaju kao vjerni podsjetnici, koje ćemo rado prepričavati. Dok one sa skrivenim porukama nude nam sasvim drugačije sagledavanje stvarnosti. Da su, zaista, moćno sredstvo govori i činjenica da mogu da promjene mišljenje čitalaca u vezi određenih tema.

Knjige su predmeti koji sadrže svo znanje ovoga svijeta, svu zanimljivost, zabavu, ali i mudrost koju čovječanstvo posjeduje. I što je najvažnije dolaze u različitim žanrovima, tako da svako može da pronađe tematiku koja ga interesuje.

S obzirom da se novogodišnji praznici bliže Narodna knjiga vam otkriva koje su najbolje knjige za poklon.

Ulica svitaca, Kristin Hana

Američka književnica Kristin Hana donosi nam nezaboravnu priču o odrastanju, prepunu zabave, iskrenih emocija, ali i tragičnih trenutaka.

Radnja počinje 1974. godine. Kejt Malarki se odavno pomirila sa činjenicom da će školovanje završiti kao potpuni outsider u društvu. Sve se mijenja kada se preko puta njene kuće doseli Tali Hart, omiljena djevojčica koja je zvijezda generacije. Na Kejtino iznenađenje, do kraja ljeta njih dve postaju nerazdvojne prijateljice.

Najbolje knjige za poklon

Neraskidiva veza 2 tinejdžerke nastavljena je i u odraslom dobu. Tokom 30 godina ono je opstalo izdržavši njihove oluje ljubomore, besa, povrijeđenosti i ozlojeđenosti. Čak ni različiti pogledi na život nisu ih razdvojili. I dok Tuli ambiciozno gradi karijeru, nižući uspjehe, Kejt želi da se zaljubi i ima porodicu.

Nažalost, jedan čin izdaje uspio je da naruši veliko prijateljstvo. Ipak, ono je ponovo stavljeno na probu kada jednu od junakinja zadesi tragedija. Da li će ih taj događaj ponovo zbližiti ili je veza između njih zauvijek izgubljena saznaćete čitajući roman.

Prema New York Time-u „Ulica svitaca“ je bestseler vrijedan pažnje. Takođe, spada i u knjige po kojima su snimljene serije.

Pobjednici, Fredrik Bakman

Pisac koji nam je podario roman „Čovjek po imenu Uve“ donosi novu, fascinantnu priču koja je već naišla na oduševljenje čitalačke publike.

Bakman nas vodi u mali grad čije stanovništvo pokušava da nastavi sa životima nakom nemilih događaja koji su se dogodili prije 2 godine. Iako djeluje da je sve vraćeno u normalu ljudi ovog mjesta se i dalje bore sa velikim životnim pitanjima. Upravo ona će isplivati na povšinu podstaknuta velikom promjenom koja je na pomolu.

Najbolje knjige za poklon

Neko se vraća kući posle dugog odsustva. Neko će napustiti svoj život. Neko će se zaljubiti. Neko će pokušati da popravi svoj brak, a neko će učiniti sve da spase svoju djecu. Neko će se pokoriti mržnji, dok će neko zgrabiti pušku i krenuti ka klizalištu.

Dakle, šta su stanovnici spremni da žrtvuju za svoj dom?

Dirljiva, slojevita, na momente zastrašujuća, ovo je prava knjiga za zimu, koju ćete čitati u jednom dahu.

Zločin i kazna, Fjodor Mihailovič Dostojevski

Klasici su uvijek u modi! Zato se „Zločin i kazna“ nalazi na listi „najbolje knjige za poklon“.

Prvi put je objavljen u književnom časopisu Ruski glasnik u 12 mjesečnih dijelova tokom 1866. godine. Ubrzo je izdat kao jedinstveno djelo.

Napisan nakon povratka iz desetogodišnjeg izgnanstva u Sibiru, „Zločin i kazna“ se smatra prvim velikim romanom čuvenog pisca. Imajući ovo u vidu ne čudi što je svrstan u najbolje knjige svih vremena.

Najbolje knjige za poklon

Roman počinje moralnim dilemama Raskoljnikova. Ovaj siromašni student u Sankt Peterburgu planira da ubije beskrupuloznu staricu koja u svom stanu skladišti novac i vredne predmete. Namjeru opravdava mišlju da su određeni zločini opravdani ako su počinjeni kako bi se uklonile prepreke višim ciljevima.

Međutim, kada je djelo obavljeno, Raskoljnikova teorijska opravdanja gube svu snagu. Umjesto zadovoljstva, junak se bori sa krivicom i užasom, suočavajući se sa unutrašnjim i spoljašnjim posljedicama svog djela.

Najbolje knjige za poklon čekaju vas u bogatoj ponudi Narodne knjige.