Blog

Knjige za trudnice – Naša preporuka budućim mamama kako bi u potpunosti uživale u pripremama za majčinstvo

knjige-za-trudnice-narodna-knjiga-crna-gora-2

Knjige za trudnice nezaobilazni su dio roditeljstva.

Saznanje da ćete postati roditelj je najljepši trenutak u životu. Pred vama su dani ispunjeni slatkim iščekivanjem. Dok se neopisiva sreća kada prvi put uzmete u ruke svoju bebu ne može ni sa čim uporediti.

Međutim, mjeseci koji prethode najvažnijem događaju donose i niz promjena. Jutarnje mučnine, pojava akni, promjene na tijelu, promjene raspoloženja, nesanica – samo su neki od problema sa kojima se suočavaju trudnice. Prate ih brojne dileme i strepnje.

Da li ću biti dobar roditelj? Da li će beba biti zdrava? Kako da sačuvam svoje zdravlje? Ova i slična pitanja postavljaju mnoge buduće mame.

Da biste u potpunosti uživale u pripremama za majčinstvo Narodna knjiga vam preporučuje knjige za trudnice.

Radost trudnoće, Tori Krop

Trudnoća nisu samo mučnine i medicinski testovi. To je, prije svega, vrijeme uzbuđenja, ponosa i radosti. Ne morate da usvojite strogu dijetu, da se pridržavate zahtjevnog režima vježbanja ili da trošite vrijeme na brigu o planiranju savršenog porođaja. Umjesto toga, možete vjerovati svojim instinktima i svom tijelu da će vas voditi kroz nevjerovatan, magični proces trudnoće i porođaja.

Upravo takav stav dijeli Tori Krop, medicinska sestra i osnivač popularnog programa edukacije o porođaju. Ujedno, naglašava važnost pozitivnog duha, a ne fokusiranja na moguće komplikacije.

Knjige za trudnice

Lakim i ohrabrujućim tonom, Tori u svojoj knjizi „Radost trudnoće“ vam otkriva kako se beba razvija, kako se vaše tijelo mijenja i kako da se pripremite za porođaj i bebu. Knjiga je organizovana po mjesecima tako ćete imati sve potrebne informacije u skladu sa napredovanjem trudnoće.

Prekretnice od rođenja do treće godine života, Beri Brazelton T., Džošua D. Sperou

Ne samo u Sjedinjenim Američkim Državama, već i u preko 20 zemalja širom svijeta, „Prekretnice od rođenja do treće godine života“ su postale obavezno porodično štivo. Velika empatija Berija Brazeltona prema univerzalnim brigama roditeljstva i iskrenost u vezi sa složenim osjećanjima koja ono izaziva predstavljale su podršku mnogima od objavljivanja 1992. godine.

I danas kroz dopunjena izdanja čini važan oslonac mladim roditeljima. Imajući ovo u vidu ne čudi što je svrstavana u najbolje knjige svih vremena za trudnice.

Poznati američki pedijatar donosi jedinstveni vodič za fizički, emocionalni i bihevioralni razvoj djeteta. Od stresova kojima je porodica izložena, preko strahova za najmlađe, pa do fokusa na ulogu očeva – daje sasvim nov osvrt na prve godine života sa bebom.

Brazeltonovo delo vam nudi i nove uvide u nedonoščad, obrasce spavanja, ranu komunikaciju, obuku u toaletu, zajedničko spavanje, igru i učenje. Takođe, bavi se kognitivnim razvojem, znacima kašnjenja u razvoju, ali i imunološkom sistemu djeteta i čestim zdravstvenim problemima.

Knjiga za mame – Kako da budete najbolja u svemu, Alison Maloni

Velika počast umjetnosti majčinstva – najbolji je opis knjige za trudnice Alison Maloni.

Knjige za trudnice

Na njenim stranicama pronaći ćete praktične savjete kako da djecu natjerate da odu u krevet, kako da ih ujutru probudite ili kako da ih se oslobodite na par sati. Zatim, uputstva kako da postanete najpopularnija mama u kraju, kako da priredite najbolju rođendansku zabavu, božično darivanje…

Iako spada u popularnu psihologiju djelo Alison Maloni na zabavan način, kroz mnoštvo anegdota, vas vodi u čarobni svijet majčinstva.

Knjige za trudnice možete pronaći u bogatoj ponudi Narodne knjige. Ovdje vas čekaju i djela za vaše mališane, uključujući najljepše bajke, slikovnice i interaktivne knjige za djecu.