Blog

Top 5 knjiga u 2022. godini

Top 5 knjiga u 2022. godini

Koji naslovi su već objeležili ovu godinu? Da li znate kojih su to top 5 knjiga u 2022. godini?

Ukoliko niste sigurni da li znate odgovor na ovo pitanje, na pravom ste mjestu!

Kao i pređašnjih godina, mnogo izvrsnih naslova i djela iznedrila je i 2022. godina. I pored svih izazova, izdavački planovi odvijaju se bez problema, čineći da se u vašim rukama nađe mnogo različitih žanrova, autora širom svijeta, koji će vas jednostavno oduševiti i ostaviti bez teksta.

Narodna knjiga predstavlja vam top 5 naslova koji zauzimaju vrhove listi najprodavanijih i najtraženijih izdanja ove godine.

Kletva – Jelena Bačić Alimpić

Ukoliko ste ljubitelj domaćih autora, istorijskih romana i drama, novo djelo Jelene Bačić Alimpić pod nazivom Kletva sasvim sigurno nećete moći da ispustite iz ruke.

Top 5 knjiga u 2022. godini

Emotivna priča o nevjerovatnoj hrabrosti, ljubavi i odanosti uvlači vas u svoje zaplete i preokrete, a autorka vas iznenađuje iznova i iznova. Radnja je smještena u vihoru Drugog svjetskog rata, kada savršen život jedne porodice biva promjenjen iz korena. Odsustvom oca, kćerka biva primorana da učini sve da sačuva svoju majku i tri mlađe sestre. Šta je sve čeka na ovom putu, koji će nas podsjetiti na to da se istrajnošću i vjerom u sebe može savladati apsolutno svaka prepreka, otkrijte na stranicama novog djela naše poznate spisateljice.

Mala prodavnica otrova – Sara Pener – Top 5 knjiga u 2022. godini

Još jedan od naslova koji je već obeležio 2022. godinu svakako je i Mala prodavnica otrova, autorke Sare Pener.

Napetost koja kipi sa stranica ovog djela obuzeće vas od početka do kraja, a glavne likove sasvim sigurno nećete moći da zaboravite. Radi se revolucionarnom romanu koji u centar stavlja tajne, osvjetu i sposobnost žena da se međusobno spasu, čak i kada postoji viševekovna barijera.

Top 5 knjiga u 2022. godini

Vešto pisano djelo otkriva vam ko je tajanstvena apotekarka koja ima sasvim neuobičajenu klijentelu i prodaje skrivene otrove namenjene muškarcima koji zlostavljaju svoje supruge, kao i nesuđena istoričarka Kerolajn Parsvel, koja sasvim slučajno otkriva ove tajne nekoliko vjekova kasnije.

Bilo jednom u Holivudu – Kventin Tarantino

Dugoočekivani, prvi roman kultnog reditelja Bilo jednom u Holivudu savršen je izbor za sve ljubitelje sveta filma. Kventin Tarantino vas navodi da okrećete stranicu za stranicom, vješto birajući reči i stvarajući njima živopisne scene, koje čine da se osjećate kao da ste zaista i bili tamo.

Top 5 knjiga u 2022. godini

Ukoliko ste gledali film, knjigu svakako ne bi trebalo da propustite! Ona će vam pružiti detaljniji uvid u likove, društvena dešavanja i ostalo što čini Holivud 1969. onim što jeste. Ne čekajte ni trena, već zgrabite vaš primjerak odmah!

Sedam muževa Evelin Hjugo – Tejlor Dženkins Rid – Top 5 knjiga u 2022. godini

Još jedno ostvarenje sa tematikom Holivuda, raskošnog i glamuroznog, Sedam muževa Evelin Hjugo autora Tejlor Dženkins Rid, dirnuće vas i ostaviti dubok trag i nakon čitanja.

Top 5 knjiga u 2022. godini

Ostarela holivudska diva Evelin Hjugo svoju životnu istinu riješila je da ispriča mladoj i prilično neiskusnoj novinarki Monik Grant. Zašto upravo njoj? Zašto upravo sada? Niko nije iznenađen više od nje same.

Šta se krije iza maske proračunate i hladne holivudske dive? Da li je sve zaista onako kako se čini? Otkrićete u riječima utkanim na stranicama ovog djela, sve vreme fascinirajući se starim Holivudom i njegovim nevjerovatnim sjajem.

Ništa nije smiješno – Bojan Ljubenović

Jedan od najboljih pisaca satiričnih priča, Bojan Ljubenović zaslužio je svoje mjesto na top listama najboljih knjiga i ove godine. Delo Ništa nije smiješno predstavlja satiričan osvrt na nesmešnost u kojoj smo se pronašli, sa vrhunskom, ali odmerenom dozom humora i kritike društvu.

Top 5 knjiga u 2022. godini

Priče ovog autora su uvijek zanimljive, zabavne, ali i karakteristično satirične, te ni ovo djelo nije izuzetak. Kako biste se smejali kroz suze i lakše prebrodili neke mučne trenutke, Ništa nije smiješno trebalo bi biti deo vaše kućne biblioteke.

Top 5 knjiga u 2022. godni možete pronaći u bogatoj ponudi Narodne knjige. Posjetite našu online knjižaru i nabavite ih već danas!