Blog

Online poručivanje knjiga

Online poručivanje knjiga

Online poručivanje knjiga postaje sve više aktuelno kako širom svijeta, tako i u našoj zemlji.

Želite da odete na daleko putovanje, ali niste trenutno u mogućnosti? Želite da se opustite nakon radnog dana? Zanima vas kako se živjelo u prošlosti? Vjerovali ili ne, na ova i slična pitanja jedan je odgovor – čitajte knjige!

Svima je dobro poznato zašto je važno djeca da čitaju. Međutim, razloge za to ne treba zanemariti ni u odraslom dobu. Knjige nam otkrivaju jedan novi svijet, nama nepoznat. Upoznaju nas sa drugim kulturama, običajima, pa i načinom života koji se odvijao nekada.

Podstičući naš um, čine jedinstveno sredstvo koje jača naše sposobnosti, a rječnik čini bogatijim. Dok self help literatura nam pomaže da prebrodimo teške trenutke u životu. Ujedno, upoznamo novu stranu nas samih, koja je do sada bila sakrivena.

Iako živimo u digitalnom svijetu, kada se nameće pitanje da li čitati štampane ili elektronske knjige, mnogi će se složiti da nema ništa ljepše od mirisa nove, tek kupljene knjige i dodira stranica koje polako nestaju pod prstima. Ipak, moderno doba donosi jednu važnu prednost svim ljubiteljima knjiga, a to je online prodaja knjiga.

Imajući ovo u vidu Narodna knjiga vam daje savjete koji će vam olakšati online poručivanje knjiga.

Kako kupovati knjige preko interneta?

Online poručivanje knjiga u najvećoj mjeri polazi od Google. Naime, kupci obično naslov željene knjige ukucaju u pretraživač kako bi dobili veći izbor. Odatle prelaze na pojedinačne sajtove prodavnica, razmatrajući koja ima najbolju ponudu.

Online poručivanje knjiga

S obzirom da postoji mnogo online knjižara i mnoge od njih nude istu knjigu po različitoj cijeni, uporedna kupovina je odličan način da dobijete knjigu po najboljoj cijeni. Da biste izbjegli dugu pretragu i poređenje na raspolaganju su vam brojne aplikacije koje istovremeno donose cijene knjiga iz više prodavnica. Bing Shopping, Google Books, WeCompareBooks, PriceGrabber Books – samo su neki od pomoćnih alata za poređenje koje koriste ljudi širom svijeta.

Nije rijedak slučaj da kupci preskoče pretragu na Googlu i orijentišu se samo na jednu web knjižaru, čijom uslugom su već zadovoljni. Njima stručnjaci savjetuju da se prijave na e-biltene omiljene online prodavnice, kao i da ih prate na društvenim mrežama. Na taj način biće u toku sa novim knjigama u ponudi, onima koje su u pripremi, kao i akcijama.

Potražite popust za kupovinu

Kao i svi drugi artikli koje kupujete na mreži, možete pronaći i popust za knjige. Pojedine online knjižare daju kupone za popust za knjige, te je preporučljivo da prije nego što obavite porudžbinu provjerite da li postoje kodovi kupona.

Drugi prodavci, pak, svojim kupcima nude loyalty kartice tako da pri kupovini unosite i broj sa kartice. Ovim putem ne samo da dobijate popust u odnosu na klasičnu kupovinu u knjižari, već svakom novom porudžbinom mogućnost popusta se povećava.

Dakle, popusti pri online kupovini mogu vam pomoći da za knjigu koju želite da imate platite i duplo manji iznos.

Da li je online poručivanje knjiga sigurno?

Ono što „muči“ mnoge kupce kada je u pitanju online poručivanje knjiga jeste bezbednost njihovih podataka pri registraciji.

Renomirane online knjižare imaju određena pravila privatnosti koja garantuju sigurnost. U njima je jasno naglašeno da se podaci čuvaju i koriste samo za interne potrebe naručivanja, dok u uslovima poričivanja jasno su precizirani način plaćanja i dostava.

Online poručivanje knjiga

Za kupovinu knjige uvijek je pravo vreme. Zato posjetite našu online prodavnicu, jer vas na jednom mjestu čekaju najraznovrsniji naslovi, uključujući i top 5 knjiga u 2022. godini.