Blog

Top 3 dela popularne psihologije

Top 3 dela popularne psihologije

Top 3 dela popularne psihologije naučiće vas da se nosite sa svojim emocijama i uvjerenjima.

Popularna psihologija i knjige za samopomoć mogu vam biti od velike koriste u stvarnom životu. One vas mogu naučiti vrednim životnim veštinama i lekcijama, koje se ne uče u školi. Obično nude različite psihološke strategije za nošenje sa promjenama, izazovima i problemima. Zapravo one nam pomažu da prebrodimo neke od najtežih situacija u životu.

U narednim redovima predstavljamo vam top 3 dela popularne psihologije koje ćete zauvjek pamtiti i koje će biti vaš najbolji saputnik u životu.

Dijete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj, Štefani Štal

Svjetski bestseler iz oblasti psihologije svakako je i delo autorke Štefani Štal pod nazivom Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj. Ova knjiga naučiće vas kako da se nosite sa gotovo svim problemima i preprekama koje se nađu ispred vas.

Sama autorka kaže da je upravo ova knjiga ključ za rješavanje (skoro) svih problema.

Top 3 dela popularne psihologije

Autorka će vas naučiti da prepoznate svoje dijete senke i sunčano dijete koje ga prati. Ono što se u psihologiji naziva unutrašnje dijete skup je svega što smo proživjeli u toku djetinjstva, a što i dalje čuči u nama, stvara određene probleme ili, jednostavno, upravlja našim postupcima i načinom na koji vladamo emocijama. Prepoznavanje našeg unutrašnjeg djeteta pomaće nam da pronađemo zavičaj unutar nas i naučimo da bolje vladamo sobom u raznim situacijama.

Ovu knjigu prati i radna sveska sa mnoštvom zadataka i vežbi koje nam pomažu na ovom putu. Radna sveska namjenjena je svima koji žele da osnaže svoje unutrašnje dijete, ali i odraslo sopstvo.

Emocionalni vampiri, Albert Dž. Bernstin – Top 3 dela popularne psihologije

Autor Albert Dž. Bernstin nudi nam uvid u praktičan priručnik za borbu sa ljudima koji nas iscrpljuju. Sasvim je sigurno da u svom životu imate jednom emocionalnog vampira, koji iz vas crpi svu energiju, a kojeg ne umjete da izbacite iz kruga bliskih ljudi, zar ne?

Top 3 dela popularne psihologije

Emocionalni vampiri nalaze se svuda – mogu biti u vašoj kući, mogu biti na vašem poslu, ali i u vašem telefonskom imeniku. Iako na prvi pogled ne djeluju tako, oni će, na kraju dana, isrcpjeti iz vas i poslednji atom energije i pretvoriti vas u emocionalne zombije. Autor ovog bestselera uči vas kako da se nosite sa njima i zaštitite se od njih na adekvatan način. Nudi vam praktične strategije i čitav arsenal metoda da izbegnete štetne veze sa ljudima ili izađete iz njih.

Ne zaboravite – sa emocionalnim vampirima bori se bez prolivene kapi krvi. Stoga, potrebno vam je strpljenje i verbalna oružja, a upravo to vam nudi ovo djelo Bernstina.

Jači ste nego što mislite, Kristina Bernt

Djelo Jači ste nego što mislite autorke Kristine Bernt naučiće vas šta je zapravo rezilijentnost.

Moć duševne otpornosti, ili rezilijentnost je sposobnost da se iz stanja depresije ili opšte potištenosti opet, iznova i iznova, vratimo u život i ponovo pronađemo sebe.

Top 3 dela popularne psihologije

Ukoliko želite da naučite kako da postanete otporni na uvrijede okruženja i jačate samouverenost, onda je ova knjiga savršena za vas!

Autorka se potpomaže najnovijim istraživanima iz oblasti neurobiologije, genetike i psihologije. Sve to kako bi nam dala odgovor na pitanje kako postajemo duševno otporni. Naravno, u knjizi se nalazi i mnoštvo savjeta za nošenje sa kriznim trenucima u životu. Bilo da se radi o manjim ili većim problemima sa kojima se suočavamo.

Ova sveobuhvatna knjiga, puna korisnih savjeta biće vam od koristi za učenje rezilijentnosti. Daće vam prekopotrebnu nadu i moć da se izborite sa svima što vam život donese i sve što se pred vama nalazi.

U ponudi Narodne knjige čekaju vas bestseleri popularne psihologije, ali i ostalih žanrova književnosti.