Blog

Knjige za bolje raspoloženje

Knjige za bolje raspoloženje

Knjige za bolje raspoloženje učiniće vaš dan boljim.

Bez obzira da li ste ljubitelj klasika, romantičnih drama ili ste fan horora jedno je sigurno – knjige su najbolji prijatelji. Ne samo da nam mogu donijeti nova saznanja, otkriti nove kulture i odvesti u istraživanje nepoznatih svjetova, već dragocjene stranice imaju moć da inspirišu i podignu naš duh u danima kada nismo dobre volje.

Imajući ovo u vidu Narodna knjiga vam otkriva knjige koje ća vam vratiti osmijeh na lice.

Uznemireni ljudi, Fredrik Bakman

Kada se pomenu knjige za bolje raspoloženje mnogima su prvi na listi djela Fredrika Bakmana. Nakon svjetskog bestselera „Čovjek po imenu Uve“, uslijedili su ništa manje zanimljivi „Moja baka vam se izvinjava“ i „Brit-Mari je bila tu“. Na oduševljenje svih koji obožavaju britki humor švedskog pisca stigla je još jedan komedija – „Uznemireni ljudi“.

Knjige za bolje raspoloženje

Gledanje stana se obično ne pretvara u pitanje života ili smrti, ali u Bakmanovom djelu to i postaje, jer je ovog puta pisac odlučio da svoj prepoznatljivi humor i neobične junake predstavi na sasvim neočekivani način.

„Uznemireni ljudi“ govori o zločinu koji se nikada nije dogodio, propalom pljačkašu banke i 8 stranaca koji imaju više zajedničkog nego što su ikada zamišljali. Kako pritisak raste među taocima, oni počinju jedni drugima da otkrivaju svoje tajne.

Prva je Zara, bogata direktorka banke koja je bila previše zauzeta da bi brinula o bilo kome drugom sve dok joj tragedija nije promijenila život. Sada je opsjednuta prodajnim danima u svijetu nekretnina jer želi da vidi kako obični ljudi žive. Zatim, tu su Rodžer i Ana-Lena, penzionisani par zavisnika od Ikee koji ne znaju kako da poprave svoj propali brak. Džulija i Ro su mladi lezbejski par i budući roditelji koji ne mogu ni oko čega da se dogovore. Dok je osamdesetogodišnja Estel, previše stara da bi je impresionirao maskirani pljačkaš banke koji joj maše pištoljem pred lice.

Djevojka iz dvadesetih, Sofi Kinsela

Zabavna, komična, pitka – „Djevojka iz dvadesetih“ će vas, definitivno, opustiti i nasmijati. Upravo zato ne čudi što su je mnogi svrstali u knjige za bolje raspoloženje.

Knjige za bolje raspoloženje

Lara Lington je oduvijek imala bujnu maštu, ali odjednom počinje da se pita da li je sišla sa uma. Razlog za to jeste duh njene pra-tetke Sejdi. Duh se misteriozno pojavio sa jednim zahtjevom – Lara mora da pronađe nestalu ogrlicu koja je bila u Sejdinom vlasništvu. Bez nje više od 75 godina ne može da počiva u miru.

Naizgled potpuno različite, Lara i Sejdi postaju urnebesni dvojac koji potraga za ogrlicom dovodi do intrige i nove romanse za Laru, ali i saznanja istine jedna o drugoj.

Napisana sa neodoljivim šarmom i humorom, koje su knjige Sofi Kinsele učinile omiljenim milionima čitalaca, „Djevojka iz dvadesetih“ je duboko dirljiv testament transcendentnih veza prijateljstva i porodice.

Mali princ, Antoan de Sent Egziperi

„Mali Princ“, Antoana de Sent Egziperija osvaja srca čitalaca svih uzrasta, te se opravdano nalazi na listi knjiga koje morate da pročitate. Ujedno, spada u najprodavanije knjige svih vremena. Ona je prodata u više od 140 miliona primjeraka širom svijeta na čak 361 jezik.

Knjige za bolje raspoloženje

Priča prati mladog princa koji posjećuje razne planete, uključujući Zemlju, i bavi se temama usamljenosti, prijateljstva, ljubavi i gubitka. Uprkos činjenici da je predstavljena kao knjiga za djecu, „Mali princ“ je filozofsko djelo koje nam otkriva duboka zapažanja o životu i ljudskoj prirodi, te se više od 80 godina rado prenosi s generacije na generaciju.

Knjige za bolje raspoloženje čekaju vas u bogatoj ponudi Narodne knjige.