Blog

Knjige za ljubitelje mačaka – Ljubav prema knjigama i ovim krznenim ljubimcima je spojiva!

Knjige za ljubitelje mačaka - Ljubav prema knjigama i ovim krznenim ljubimcima je spojiva!

Knjige za ljubitelje mačaka oduševiće vlasnike ovih krznenih ljubimaca.

Život sa mačkom ima posebnu draž. Njeni nestašluci, jak karakter, ali i domišljata priroda iznova nas zadivljuju. Gotovo je nemoguće ostati imun na umiljat pogled i predenje dok sjedi na našem krilu. U tim trenucima, čak i najgori dan, učinićete ljepšim.

Zaista, vrijeme provedeno sa četvornožnim prijateljima je dragocjeno. Ne samo da djeluju poput prave antistres terapije, već nas uče i kako da budemo bolji ljudi, dok ljubav koju nam pružaju ne može se ni sa čim izmjeriti.

Ukoliko ste i vi jedan od mačkoljubaca Narodna knjiga vam otkriva 3 knjige koje morate pročitati.

Gošća, Tekeši Hiraide

Zvuči nevjerovatno, ali mačke se provlače kroz knjige svih žanrova. Mnogima je Bulgakov mačak Behemot iz klasika „Majstor i Margarita“ omiljen književni junak. Drugima je to mačak koji je junaka Fredrika Bakmana Uvea trgnuo iz mrzovolje.

Sigurni smo da ste pročitali ove knjige za ljubitelje mačaka, te je pravi trenutak da se upoznate sa „Gošćom“, Tekeši Hiraide.

Bestseler u Francuskoj i dobitnik japanske književne nagrade, „Gošća“ je izuzetno dirljiv roman sa autobiografskim elementima. Ispunjen je dubokim osjećanjima, koja govore o ljubavi, ali i prolaznosti života.

Knjige za ljubitelje mačaka

Radnja prati mladi par koji živi u maloj iznajmljenoj kući u mirnom dijelu Tokija. Suočeni sa monotonom svakodnevnicom čini se da više nemaju šta da kažu jednom drugom. Sve se mijenja kada u njihov život kroz otvoren prozor ušeta mačka iz susjedstva.

Posjete mačke postaju redovne, te par počinje da joj kupuje poslastice i uživa u razgovorima o njoj. Život odjednom ima više smisla za muža i ženu. Dani postaju ispunjeni radošću, ali onda se nešto dešava…

Rječnik zaljubljenika u mačke, Frederik Vitu

Ukoliko ste mislili da enciklopedije i rječnici moraju imati strogu, klasičnu formu prevarili ste se. „Rječnik zaljubljenika u mačke“, Frederika Vita nosi zabavni karakter.

Ovo poučno djelo donosi čarobni svijet mačaka. Pisac nam otkriva porijeklo mačaka, vodeći nas kroz različite epohe. Otkriva nam najpoznatije mačke ovjekovječene u slikarskim i muzičkim djelima. Zatim, pisce kojima su njihovi ljubimci bili inspiracija.

U ovom rječniku pronaći ćete i mnoge poznate ličnosti koje su obožavale svoje mačke, uključujući Čerčila, Njutna i Rišeljea. Kroz niz anegdota pisac nam pripovedama i o ličnim iskustvima, dajući dragocjene savjete.

Zanimljiv, duhovit, uzbudljiv – „Rječnik zaljubljenika u mačke“ učiniće da se ponovo „zaljubite“ u svog ljubimca.

Nalin svijet, Din Nikolson

„Nalin svijet“ je, definitivno, prva na listi kada su u pitanju knjige za ljubitelje mačaka.

Jedan čovjek, mačka koju je spasio i njihova vožnja biciklom širom svijeta – najbolji je opis ovog avanturistickog romana.

Kada se 30-godišnji Din iz Škotske zaputio biciklom u namjeri da obiđe svijet nije ni slutio da će se njegov život u potpunosti promijeniti. Imao je cilj da se upozna sa ljepotama, ali i problemima naše planete. Međutim, put mu je donijeo iskreno prijateljstvo za čitav život. Dok ga je krzneni prijatelj naučio novim životnim lekcijama.

Knjige za ljubitelje mačaka

Tri mjeseca nakon početka biciklističke avanture, na zabačenom putu u planinama između Crne Gore i Bosne, Din je naišao na napušteno mače. Nešto u vezi sa prodornim očima i žalosnim mjaukanjem razbarušene male životinje pokazalo se neodoljivim. Nije mogao da je prepusti sudbini, te ju je stavio u ranac na biciklu. Tako je započela prelijepa priča koja je osvojila srca ljudi širom svijeta.

Din i Nala postali su internet senzacija. Video o tome kako su se upoznali imao je 20 miliona pregleda, a njihov Instagram nalog ima milion fanova.

Istinitu priču o prijateljstvu, kao i zajedničkim pustolovinama na putu, Din je pretočio u svoju prvu knjigu.

Knjige za ljubitelje mačaka možete pronaći u bogatoj ponudi Narodne knjige.