Blog

Top 5 knjiga za ljeto

Top 5 knjiga za ljeto

Top 5 knjiga za ljeto ispuniće tople dane.

Bez obzira da li ste odlučili da dugoočekivani odmor provedete uživajući na nekoj egzotičnoj plaži ili radije birate neprekledne proplanke omiljene planine, jedno je sigurno – odmor ne možemo da zamislimo bez dobre knjige. Čak i ako ovog ljeta nigdjenećete otputovati, duži dani ispunjeni sunčevim zracima pozivaju vas da više vremena posvjetite čitanju.

Imajući to u vidu Narodna knjiga vam predstavlja top 5 knjiga za ljeto koje ćete pročitati u jednom dahu.

Žena sa cvjetom od papira, Donato Karizi

Kada se pomenu detektivski romani mnogima je prvi na pameti Donato Karizi. Svojim dinamičnim zapletima koji drže pažnju i britkim otkrivanjem karaktera junaka čuveni italijanski pisac je osvojio srca ljubitelja ovog žanra.

Top 5 knjiga za ljeto

U prepoznatljivom stilu, a opet sasvim drugačije, dolazi njegov najnoviji roman „Žena sa cvjetom od papira“. Radnja je smještena na početku 20. vijeka i otkriva vam novu priču o intrigantnom brodu Titaniku i jednom njegovom putniku koji, za razliku od drugih, spremno čeka svoju smrt.

Nekoliko godina kasnije, u okrilje Prvog svjetskog rata, austrijski ljekar dobija zadatak da italijanskog zatvorenika, koji je osuđen na strijeljanje, ubedi da progovori. Dok se u daljini odvija granatiranje i čuje pucnjava dvojica muškaraca zamijenjuju uloge u igri pitanja i odgovora tako da razgovor otkriva ono što nisu znali o sebi.

Nebesa, Sandra Njuman

Ljubavni romani su obavezne knjige za ovo ljeto. U mnoštvu romantičnih naslova izdvajaju se „Nebesa“, Sandre Njuman.

Top 5 knjiga za ljeto

Američka spisateljica nas vodi u moderni Nju Jork, ali i London iz 16. vijeka. Naime, njena junakinja Kejt vodi aktivan društveni život sa svojim momkom Benom. Međutim, kada utone u san postaje Emili, koja živi u u elizabetanskoj Engleskoj.

Problem dvostrukog života leži u činjenici da Emilini postupci dovode do promjena u Kejtinom životu tako da mijenjaju kompletnu stvarnost.

Zabavnu priču o prošlosti i sadašnjosti krase i elementi fikcije i fantastike, te smo sigurni da će je sa oduševljenjem čitati šira publika.

Grejs Keli i draž ljubavi, Sofi Benedikt

Među top 5 knjiga za ljeto našao se i novi roman o Grejs Keli. Životnu priču sa posebnim akcentom na ljubav sa knezom od Monaka ovog puta ispričala je Sofi Benedikt.

Top 5 knjiga za ljeto

„Grejs Keli i draž ljubavi“ je drama zasnovana na činjenicama iz života prelijepe glumice, ali i drugih zvijezda toga doba. Njemačka autorka nam otkriva uspon u holivudskom svijetu zahvaljujući režiseru Alfredu Hičkoku. Zatim odluku da svoju filmsku karijeru žrtvuje zarad braka, te porodični život na dvoru.

Bajka nad bajkama – Dva cara, Nenad Gajić

Za ljubitelje avanturističkih romana kao preporuka dolazi „Bajka nad bajkama – Dva cara“, Nenada Gajića.

Top 5 knjiga za ljeto

Knjiga je drugi dio trilogije „Bajka nad bajkama“ koja je napisana prema motivima bajki i pjesama uz koje su odrastale mnoge generacije. Radnja prati junake iz prvog dijela „Sjenke u tami“ tako da će se pred nama otvoriti jedan novi svijet u kome Sjenku i njenog psa Vidru progone mračne sile. Takođe, upoznaćemo se i sa malom grupom heroja okupljenih oko glavne junakinje koji posjeduju moći koje prevazilaze ljudska ograničenja.

Gdje si nestala Bernadeta, Marija Sempl

Ukoliko želite da pročitate o jednoj ozbiljnoj životnoj temu na duhovit način, „Gdje si nestala Bernadeta“, Marije Sempl je pravi izbor za vas.

Top 5 knjiga za ljeto

Junakinja iz naslova knjige je odlična arhitekta koja svoju posvećenost poslom zapostavlja kako bi brinula ćerki koja je slabog zdravlja. U jednom, naizgled sasvim običnom danu, Bernadeta u napadu panike nestaje bez traga. Da bi je pronašli suprug, uspješni programer u Microsoft-u, i ćerka kreću na put čak do Antarktika.

Top 5 knjiga za ljeto možete pronaći u bogatoj ponudi Narodne knjige.