Blog

Knjige za jačanje samopouzdanja

Knjige za jačanje samopouzdanja

Knjige za jačanje samopouzdanja pomoći će vam da postignete bolji mentalni sklop.

Samopouzdanje predstavlja vjeru u svoje sposobnosti, vještine i ukupnu vrijednost. Kao takvo igra značajnu ulogu u našem ličnom i profesionalnom životu. Ono nam omogućava da slijedimo svoje ciljeve i prevazilazimo izazove. Takođe, pomaže nam da budemo sigurniji u sebe i istrajniji u suočavanju sa poteškoćama.

Zahvaljujući samopouzdanju neke osobe se kreću kroz život sa pozitivnim stavom i asertivnošću. Međutim, mnogo je više onih koji se suočavaju sa nedostatkom samopouzdanja. Glavni razlog toga jeste nesigurnost u sopstvene kvalitete, što čini kočnicu u ličnom razvoju.

S obzirom da izgradnja i održavanje samopouzdanja nije lak zadatak Narodna knjiga vam otkriva knjige popularne psihologije koje vam u tome mogu pomoći.

Planina si ti, Briana Vajst

Autorka međunarodnih bestselera Briana Vajst, u ovom djelu daje savjete kako da samosabotažu pretvorite u samousavršavanje. Naime, prekretnice u životu svako od na različito doživljava.

 

Knjige za jačanje samopouzdanja

Završetak fakulteta, prvi posao, kupovina prvog stana – samo su neki od važnih događaja koji označavaju napredak. Pored osjećaja zadovoljstva, kod nekih osoba se javlja sindrom prevaranta. Odnosno, javljaju neprijatne misli koje govore da nisu dovoljno dobri, te da je postignut uspjeh samo rezultat sreće.

Upravo o tendenciji samosabotaže govori „Planina si ti“. Na stranicama ove knjige za jačanje samopouzdanja otkrićete zašto to radimo, kada to radimo i kako da prestamo da radimo.

Vajst nam ukazuje da moramo da izgradimo emocionalnu inteligenciju da bismo bolje razumjeli svoj um. Ujedno, navodi nas na razmišljanje kako da iskoračimo sa sopstvenog puta i iskoristimo svoj potencijal.

Darovi nesavršenosti, Brene Braun

Profesorka istraživanja i autorka, Brene Braun u knjizi „Darovi nesavršenosti“ uči nas kako da živimo punim plućima.

„Njegovanje autentičnosti: prepuštanje onoga što ljudi misle“, „Njegovanje kreativnosti: „Opuštanje poređenja“, samo su neka od 10 poglavlja. Kroz njih možemo da shvatimo kako da postanemo produktivniji. Zatim, kako da spoznamo sopstvenu vrijednost i da se udaljimo od sumnje u sebe i potrebe za stalnom kontrolom.

„Darovi nesavršenosti“ ne spada u već viđene self help knjige za jačanje samopouzdanja koje donose niz stavova kako treba živjeti. Ovo djelo, zaista, će vam promijeniti mišljenje dok ga budete čitali.

Veliki iskorak, Tara Mor

„Veliki iskorak“ je definitivno knjiga koju treba žene da pročitaju. Poznati stručnjak za žensko liderstvo i popularni govornik na konferencijama daje ženama praktične savjete kako da pokažu svoje vještine i kako da sprovedu promjene koje žele da vide – u sebi i u svijetu.

Knjige za jačanje samopouzdanja

Kroz godine iskustva i rada Tara Mor je uvidjela da žene igraju „male, provjerene uloge“ u svojim životima i karijerima. Razlog za to jeste strah da prihvate izazov većih ostvarenje. Zbog toga u ovom praktičnom vodiču Mor podstiče žene na akciju. Osim dodatne doze samopouzdanja, ovdje se možete osloboditi straha od kritike, osjećaja da „niste dovoljno dobre“, kao i kontraproduktivnih navika.

Knjige za jačanje samopouzdanja čekaju vas u bogatoj ponudi Narodne knjige. Ukoliko niste u mogućnosti lično da nas posjetite, na raspolaganju vam je online poručivanje knjiga pute našeg web shop-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *