Blog

Knjige za plažu – Šta morate pročitati ovog ljeta!

Knjige za plažu - Šta morate pročitati ovog ljeta

Knjige za plažu učiniće vaše letovanje nezaboravnim.

Dolazak ljeta znači i dolazak dugoočekivanog odmora. Nakon tmurnih dana, gomile obaveza i zagušljivog gradskog vazduha konačno imate priliku da uživate u toplim zracima sunca, mirisu mora i prijatnom povjetarcu koji dolazi sa pučine. Zaista, boravak na moru ni sa čim se ne može porediti, te ne čudi što užurbano pakujemo kofere za predstojeći put.

Ukoliko ste napravili spisak garderobe, krema za sunčanje i svih važnih sitnica neophodnih za dane odmora vrijeme je da izaberete i knjigu koju ćete ponijeti. Da ne biste bili u nedoumici oko izbora Narodna knjiga vam otkriva najbolje knjige za plažu.

Čitajte klasike na plaži

Prema mišljenju mnogih jedan od boljih klasika američke književnosti jeste „Mjesec od papira“, Džoa Dejvida Brauna.

Klasična ženska verzija Haklberi Fina ispričana je iz perspektive jedne djevojčice. Radnja je smještena u najmračnije dane Velike depresije i prati uzbudljivo putovanje 11-godišnjeg siročeta kroz Duboki jug zajedno sa prevarantom koji bi mogao biti njen otac. Upravo predstavljanje kao oca djevojčice prevarant koristi kako bi pridobio samilost ljudi koje planira da prevari i uzme im novac.

Knjige za plažu

Prepuna humora, britkih riječi i neodoljive narativne energije – „Mjesec od papira“ predstavlja bezvremensku priču koju ćete poželjeti iznova da čitate.

 Knjige za plažu prepune misterija

„Ostrvo sudbine“, Lusi Klark, definitvno, se nalazi na listi top 5 knjiga za ljeto.

Prelepo ostrvo, svetlucavi bijeli pijesak na plaži, tirkizna boja okeana – zvuči čarobno, te bi mnogi pri ovakvom opisu pomislili da je riječ o ljubavnom romanu. Naprotiv! Ono što počinje kao lagana priča zapravo je psihološki triler.

Šesti roman roman poznate književnice vodi nas u napetu avanturu prepunu tajni. Glavni junak se budi na ostrvu pored olupine aviona. Oko njega je grupa nepoznatih ljudi. I dok jedan od njih oštri nož, zabijajući spisak mrtvih na palmu, ostali gledaju iz sjenke logorske vatre.

Svaki neznanac donosi svoju priču obavijenu tajnom koja pomaže da se otkrije mreža intriga. Kako se radnja odvija Klark nam postepeno otkriva motive i povezanost likova. Ujedno, daje brojne preokrete koji će vas držati u neizvjesnosti sve do samog kraja.

Napeto, uzbudljivo i, nadasve, neobično – „Ostrvo tajni“ je sasvim dugačiji doživljaj odmora koji ćete pamtiti.

Najpopularniji istorijski romani za plažu

„Kapije Atine“, Kona Iguldena oživljavaju jedno od najuzbudljivijih poglavlja antičkog svijeta – legendarne bitke na Maratonskom polju i kod Termopila.

Knjige za plažu

Persijski kralj Darije Veliki sa svojom moćnom vojskom stiže do obala Grčke u želji da je osvoji. Na njihovom putu, znatno nadjačana, stoji vojska Atinjana, a među njima je pametan i lukav vojnik-državnik Ksantip. Znajući da poraz znači ropstvo Ksantip zajedno sa drugim ratnicima pokazaće na šta je čovjek spreman da zaštiti ono što voli.

Deset godina kasnije, Ksantip bespomoćno posmatra kako Atina podleže gorkoj politici izdajnika. Takve okolnosti koriste Persijanci, te u sve većem broju prelaze moreuz Dardaneli da bi Atinu sravnili sa zemljom. Suočeni sa nadmoćnim silama na kopnu i moru, Atinjani pozivaju svoje spartanske saveznike, predvođene Leonidom, da pokušaju da zaustave Persijance u Termopilu.

š Ukoliko nemate vremena lično da nas posjetite nudimo vam mogućnost online poručivanja knjiga putem našeg sajta.